14 / 05 / 2024

ingiltere notları

ingiltere notları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors ( S&P ), İngiltere’nin kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti, " AAA " olan kredi notunu ise korudu.

Beykoz'un imar plan notları yargıdan döndü!

Beykoz Çiğdem Mahallesi’nde Hasan Başkaya ve 131 kişinin bir araya gelip açtığı imar planı notları davası yargıdan döndü...

Covid-19 salgını kredi notlarını olumsuz etkileyecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Coronavirus (Covid-19) salgını ve petrol fiyatlarındaki şokun kredi notlarını olumsuz etkileyeceğini duyurdu.

Eskişehir Millet Bahçesi'nin plan notları değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılan Eskişehir Atatürk Stadı’nın bulunduğu 52 bin 270 metrekarelik alana yapılacak millet bahçesi projesinde yapılaşmaya yol açacak plan notları değiştirildi.

MIPIM 2019 notları!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’in Yönetici Ortağı Tuğra Gönden Haftanın Gayrimenkul Notları’nı kaleme aldı...

İngiltere Crossrail metro projesinde sona gelindi!

2012 Mart'ta ingiltere'de yapımına başlanılan Crossrail metro projesinde sona gelindi. 44 milyar TL’lik Crossrail projenin açılışı merakla bekleniliyor.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Türkiye'nin kredi notları yatırımları durduramadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir programda Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye verdiği notlara değinerek notların yatırımları etkilemediğini belirtti.

Fitch, Kazakistan ve Mozambik'in kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch 15 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

Kocaeli'de uygulama imar plan notları değerlendirildi!

Kocaeli'de organize edilen ilçe belediyelerin katılımıyla da Uygulama İmar Planı Plan Notlarının değerlendirildiği ve imar uygulamalarında bütünlük sağlanmasını hedeflenen bir toplantı gerçekleştirildi.

İşte Fikirtepe plan notlarının iptaline sebep olan gerekçeler!

Fikirtepe'de arsa sahibi bir vatandaşın İstanbul Birinci İdare Mahkemesinde Fikirtepe Plan Notlarına ilişkin açtığı başka bir dava ile yine Fikirtepeliler tedirgin.. İşte Fikirtepe plan notlarının iptaline sebep olan gerekçeler.

Fikirtepe plan notları hakkında şok karar ne?

Birinci İdare mahkemesi tarafından Fikirtepe Plan Notları hakkında şok karar.Danıştaya 30 günlük itiraz süresi olmak üzere Fikirtepe Plan Notları İptal edildi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm plan notları iptal mi edildi?

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde neredeyse beşinci yılına giren ve altyapısı eksik Plan notları ile dönüşüm uygulaması birinci idare mahkemesinin vermiş olduğu iptal kararı ile yeniden bir belirsizliğe girmiş oldu.

ingiltere notları Haberi

ingiltere notları

S&P’nin yazılı açıklamasında, İngiliz ekonomisinin bu yıl yaklaşık yüzde 3 büyüyeceği tahmini dile getirildi. 


İngiltere’nin kredi notu görümünün "negatiften", "durağan"a revize edildiği belirtilen açıklamada, İngiltere’nin kredi notu görünümdeki değişikliğe gerekçe olarak, "Not görünümdeki revizyon, İngiliz ekonomisindeki iyileşme ve hükümetin kamu finansmanını konsolide etmedeki gelişimi öngörümüzü yansıtmaktadır" ifadesine yer verildi.


Açıklamada, yatırımların ve tüketimin artmasıyla İngiliz ekonomisinin 2015 yılında ise yüzde 2,5 büyüyeceği öngörüsünde bulunuldu.


S&P İngiltere’nin kredi notunu teyit ederken, olası bir Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının ise ülkenin kredi notunu etkileyebileceği konusunda uyardı. Açıklamada, "İngiltere’nin AB’den ayrılması halinde bunun İngiltere’nin ekonomik görünümünü zayıflatacağına, reyting için negatif bir faktör olacağına inanıyoruz" değerlendirmesi paylaşıldı.


Ülkede yükselen konut fiyatlarına dikkat çekilen açıklamada, İngiltere’nin önümüzdeki dönemde uygulayacağı makro ihtiyati tedbirlerle konut fiyatlarındaki yükselişin etkilerinin kontrol altına alabileceği...