02 / 05 / 2024

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalyaya katılacak

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalyaya katılacak

EXPO 2016'ya katılma kararı alan, ilk EXPO'nun ev sahibi İngiltere, tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalya'da yer alacak. Machin EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade etti

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi!

Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Limonlu Bahçe Konakları teslim tarihi ve proje detayları...

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Bekir Pakdemirli'den hobi bahçeleri açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hobi bahçeleriyle ilgili olarak, "Kanundaki boşluklar istismar edilerek ortaya çıkarılan hobi bahçesi sorununu en kısa zamanda çözmüş olacağız." dedi.

Hobi bahçelerine yeni sınırlamalar geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçesine dönüştürülerek üretimden çıkarılmasını önlemek için hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alındı. Peki hobi bahçeleriyle ilgili neler yaşandı?

Tarım arazileri üzerindeki hobi bahçelerine para cezası!

İzmir Valiliği tarafından Menderes'teki verimli tarım arazileri üzerine kurulan hobi bahçeleriyle ilgili para cezası verildi. Mülk sahipleri, çevresini tel örgülerle örerek, üzerine prefabrik yapı kurduğu tarım alanlarını eski haline getirecek.

Millet bahçesi projeleriyle ilgili 5 soru!

2019 yılında yapılan ve ihaleye çıkılan millet bahçeleriyle ilgili çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Yarımada'ya millet bahçesi müjdesi!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Mehmet Ergün Turan, "Tarihi Yarımada olarak bilinen Yedikule'den Topkapı'ya kadar olan Suriçi'ni millet bahçesine çevireceğiz. Projede Fatih'in tarihi dokusuna uygun hareket edeceğiz." diye konuştu.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı millet bahçeleriyle artacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 2019 bütçesinde ulaşımdan sonra en büyük yatırım kaleminin çevre olduğunu söyledi.

İstanbul'daki 5 millet bahçesi bu hafta sonu açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Sadece İstanbul'da yapılan millet bahçeleriyle kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 artırıyoruz. İstanbul'da 5 millet bahçemizi hafta sonu Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız." dedi...

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.

İstanbul millet bahçeleriyle kuşatılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri, Osmanlı'da olduğu gibi Millet Bahçesi haline getiriyoruz. O dev arazi Central Park'ın 3 katıdır. Fazlası var azı yok. High Park'ın 8-9 katı. Öyle bir Millet Bahçesi'ne inşallah İstanbul'umuz sahip olacak"dedi.

Bahçeşehir Eston Şehir Koru teslim tarihi!

Eston Şehir Koru projesi tamamlandığında projede 4 bin kişinin yaşaması planlanıyor. Bahçeşehir Eston Şehir Koru teslim tarihi ne zaman?

Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi!

İstanbul Başakşehir'de hayata geçirilen Lal Bahçe projesinde daireler 4 oda 1 salon olarak tasarlandı. Lal Bahçe Başakşehir teslim tarihi ne zaman?

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalyaya katılacak Haberi

İngiltere tarihi bahçeleriyle EXPO 2016 Antalyaya katılacak

1851 yılında düzenlenen ilk Dünya Sergisi'ne ev sahipliği yapan ve bugüne kadar birçok dünya EXPO'su ve bahçecilik sergisine katılan İngiltere, 23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya'da da yer almak üzere katılım sözleşmesine imza attı. İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin ve Tasarımcı Adam Frost, İngiltere'nin bahçesini kuracağı alanda incelemelerde bulundu. 


İNGİLİZLER HAYRAN OLDU 

EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade eden Machin, "Geldiğimizde gerçekten çok şaşırdık. Bahçelerimiz kültürel geçmişimizin bir temsili. Çünkü dünyanın birçok yerinden getirdiğimiz bitkileri biz bahçelerimizde sergiliyoruz ve burada da öyle yapacağız" dedi. 


TARİHİ BİR PROJE GELİYOR 

Bahçe dizaynı konusunda dünya çapında ödülleri bulunan ve EXPO 2016'daki İngiltere Bahçesini hazırlayacak olan tasarımcı Adam Frost ise, "Benim aklımdan geçen İngiliz bahçelerinin tarihi özelliğini buraya getirmek ve...