13 / 05 / 2024

ingiltereden gelen osmanlı mezar taşları

ingiltereden gelen osmanlı mezar taşları

Birkaç hafta önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleriyle satışı durdurulan Osmanlı mezar taşları, Türkiye'ye getirildi.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Osmanlı'nın Sevakin Adası'ndaki faaliyetleri ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan temasında gündeme gelen Sevakin Adası'na ilişkin Osmanlı Devleti'nin yüzlerce yıl önceki icraatları tarihi belgelerde ortaya konuldu.

Ankara Beypazarı'na Osmanlı şehri kurulacak!

Ankara'nın termal ve kültür turizmi açısında en önemli ilçelerinin başında gelen Beypazarı'na ilçe belediyesi tarafından Osmanlı kültürünün yaşatıldığı, "Şehr-i Osman Gazi" kurulacak.

Ankara'daki Osmanlı Halk Pazarı açıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarının açılışını gerçekleştirdi.

Osmanlı Halk Pazarı yeniden inşa edilecek!

Keçiören'de 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangında tümüyle kullanılamaz hale gelen Osmanlı Halk Pazarı'nın Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden yapılmasına ilişkin düzenleme, Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Bilecik'te Tarihi Osmanlı Evleri turizme açıldı!

Osmanlı'nın ilk kurulduğu yer olan Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen turistler, Osmanlı evlerinde konaklayacak ve tarihi caddelerde yürüyecekler. Tarihi Osmanlı Evleri'nin, Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığının yapım ve restorasyonu tamamlandı.

Osmanlı Saray Kadayıfı, Alibeyköy'de açıldı!

Eser Turan ve Gürhan Kasap, 2 arkadaş 2 ortak olarak Alibeyköy'de yeni bir yer açtı. Osmanlı Saray Kadayıfı ismini taşıyan mekanda, Gürhan mutfakta kadayıfları pişirirken, Eser, gelen misafirlere sunum yapıyor.

Kabe'nin çevresindeki Osmanlı revakları aslına uygun şekilde onarılıyor!

Harem-i Şerifi genişletme çalışmalarında Kabe'nin çevresinden sökülen Osmanlı revakları, Türkiye'den gelen uzmanlar ve işçiler tarafından aslına uygun şekilde onarılıyor. Revaklar, 40 milyar liralık genişletme projesi kapsamında 2012'de sökülmüştü..

TOKİ, New York'ta Osmanlı mimarisiyle Türkevi inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Amerika New York'ta Osmanlı-Selçuklu mimarisi ile 30 katlı Türkevi inşa etmeye hazırlanıyor...

Türkiye'ye gelen turist sayısı 32 milyona yaklaştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay: ''2002 yılı sonu, 2003 başında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyon seviyesinde iken geçen yıl 31 milyon turist geldi, bu yıl da 32 milyona doğru gidiyoruz''

Türkiye'nin önde gelen konut üreticileri yurt dışına açılıyor!

Yurtdışına açılan Türkiye'nin önde gelen konut üreticileri yurt dışına yatırım yapmak için hazırlık yapıyor...

Rönesans Gayrimenkul'e Amerikalı fonlardan gelen ilgi sürüyor!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul. Rönesasn Gayrimenkul'e Amerikalı ve Asya'lı fonlardan gelen ilgi devam ediyor...

Kabe genişletme projesinde Osmanlı revakları taşınacak!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, Kabe çevresindeki genişletme çalışmalarında Osmanlı revaklarının başka bir yere taşınacağını açıkladı

ingiltereden gelen osmanlı mezar taşları Haberi

ingiltereden gelen osmanlı mezar taşları

BİRKAÇ hafta önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleriyle satışı durdurulan Osmanlı mezar taşları, Türkiye'ye getirildi. 

Tarihi ve kültürel mirasın korunmasına büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Londra'da satışını durduğu dört Osmanlı mezar taşının, ait olduğu topraklara dönmesini de sağladı. Bakan Ömer Çelik'in talimatıyla Bakanlığın ısrarlı takibi sonucunda müzayede evi mezar taşlarını Türkiye'ye iade etmeyi kabul etmişti. Dün Türkiye'ye getirilen ve Türkİslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan incelemeler sonucunda, İstanbul'dan çalındığı düşünülen mezar taşları, yarından itibaren bir hafta boyunca İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'nde teşhir edilecek. 17. ve 18. yüzyıla ait mezar taşları daha sonra İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde koruma altına alınacak. 


Milli...