03 / 05 / 2024

inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi

inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi

Manisa Büyükşehir inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kuracak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 2016 yılı içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Slovenya'da inşaat atıkları geri dönüşüyor!

Slovenya'da inşaat sektörü döngüsel ekonomiyle buluştu. Bölgede, inşaat sektöründen kişi başına 2 ton atık çıkarılıyor.

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Güler Grup'tan Çocuk İnşaat Atölyesi Günleri!

Çocuk İnşaat Atölyesi Güler Grup, çocukları, sağlıklı ve güvenli yapılar konusunda ilk ipuçlarını almaları için 'Çocuk İnşaat Atölyesi'ne davet ediyor.

İnşaat ve hafriyat atıklarının depolandığı alanlar işletilemeyecek!

Büyük şehirlerde oluşan inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarının depolanması ve bu alanların işletilmesi, rant kapısı oldu. Danıştay, belediyelerin bu alanları 3. kişi veya şirketlere devretmesine izin veren düzenlemeyi iptal etti.

Antalya Eski Lara Mahallesi'nde inşaat artıkları çevreyi rahatsız ediyor!

Çevreye moloz bırakmak, inşaat atıklarını çöpe dökmek yasak. Aynı zamanda çok ciddi para cezaları olan bu suçla ilgili olarak Eski Lara Caddesi üzerindeki molozlar çevre sakinlerini çileden çıkardı.

2016 inşaat sektörü için atılım yılı olacak!

İnşaat sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, 2016 yılının inşaat sektörü için atılım yılı olacağını söyledi.

inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi Haberi

inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi

İnşaat ve yıkıntı atıklarını ekonomiye geri kazandırmak için tesis kuracak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulacak tesiste depolanacak atıkları altyapı, dolgu ve yol çalışmalarında kullanacak. İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Geri Kazanım Tesisi Projesi'nin inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre kirliliğine neden olmaması amacıyla geliştirildiğini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 2016 yılı içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade...