28 / 04 / 2024

İnşaat demiri ihracatında yeni pazarlar mı bulunmalı

İnşaat demiri ihracatında yeni pazarlar mı bulunmalı

Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şuyun, inşaat demiri benzeri düşük katma değerli ürünlerin ihracatında yeni pazarlar bulunması gerektiğini söyledi.

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarına zam geldi. Gelen zamların etkisiyle 1 ton demirin fiyatı adeta fırladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 1 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat demiri alacaklar dikkat! Yeni dönem başlıyor! Artık zorunlu olacak!  

İnşaat demirini her adımda takip edecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren üzerinde özel güvenlikli etiket olmayan, İDİS tarafından izlenmeyen demirler satılamayacak.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

İnşaat demiri güncel fiyat listesi açıklandı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 29 Haziran 2023 demir fiyatları

Dolar kurunun rekor seviyelere ulaşması ile inşaat demir fiyatları resmen tavan yaptı. İnşaat demiri güncel fiyat listesi açıklandı! Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 29 Haziran 2023 demir fiyatları.

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.

2022'de 33,74 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihracatı yapıldı!

İnşaat malzemeleri sanayii 33,74 milyar dolar ihracat  gerçekleştirdiği 2022 yılında sektör olarak da bütün zamanların ihracat rekorunu kırarak, bir önceki yıla göre değer olarak ihracatını yüzde 9,5 arttırdı.

İnşaat demiri ihracatında yeni pazarlar mı bulunmalı Haberi

İnşaat demiri ihracatında yeni pazarlar mı bulunmalı

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şuyun, Türkiye’nin zaten var olduğu pazarlarda kendi şirketlerinin rekabetiyle düşük fiyata ihracat yapabildiğini, yeni pazarlar bulması gerektiğini söyledi. Yeni pazarlara yoğunlaşma kararı aldıklarını belirten Şuyun, “Mesela Fas ve Cezayir’de gelişebiliriz. Esas ağırlık ise yeni pazarlarda. Bunun için Vietnam ve Endonezya’yı hedef seçtik” dedi. 


Ahmet Şuyun, DÜNYA’ya yaptığı açıklamada, demir ve demir dışı metaller sektöründe, inşaat demiri benzeri düşük katma değerli ürünlerin ihracatının anlamsız hale geldiğini belirtti. Üstelik, yoğun olarak faaliyet gösterilen pazarlarda, Türk firmaların kendi içinde fiyat rekabetine girmesinin her türlü üründe zorlanmaya yol açtığını ve bu sorunun uzun süredir devam ettiğini anlattı. Yaptıkları değerlendirmelerde, yeni pazarlar geliştirmenin özellikle fiyat rekabetini önlemede etkili olacağını...