04 / 05 / 2024

inşaat demiri piyasası

inşaat demiri piyasası

2006 yılında demir ve çimento fiyatlarının yükselmesi ev sahibi olmayı zorlaştırıyormuş. Konut kredisi faizlerindeki yükseliş ve inşaatın ana maddeleri olan çimento-demirin yükselmesi 'ev'lenmeyi zorlaştırmaya başlamış.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarına zam geldi. Gelen zamların etkisiyle 1 ton demirin fiyatı adeta fırladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 1 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Demir cevheri yükseldi! İnşaat demir fiyatları çakıldı! 1 ton inşaat demiri ne kadar? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebin daha da toparlanacağı yönündeki umuduyla yükselişe geçti. İnşaat demir fiyatları ise resmen çakıldı. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İnce ve kalın inşaat demiri kaç lira? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL? 16 Ocak 2024 demir fiyatları

İnşaat piyasasının kalbi olarak bilinen demirin güncel fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL?

1 ton inşaat demiri 23 bin 500 TL oldu!

İnşaat demir fiyatları 2024 yılında rekor kırdı. 1 ton inşaat demirin fiyatı 23 bin 500 TL oldu. Peki İstanbul, İzmir, Payas, Karabük demir fiyatları ne kadar? 4 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat demiri neden kırılır?

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan inşaat demiri hem fiyatları hem de yapısal özelliğiyle çok konuşuluyor. Demir ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de ''neden kırıldığı.'' Peki inşaat demiri neden kırılır? İşte cevabı...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

inşaat demiri piyasası Haberi

inşaat demiri piyasası



'Ev'lenmek zor


Çimento-demir fiyatlarının yüksek olması inşaat maliyetlerini artırırken; konut kredisi faizlerindeki yükseliş ev almak isteyenlerin hayallerine tuz biber ekti


FİYATLARA YANSIR!


EV sahibi olmak zorlaşıyor. Demir fiyatlarının son 5 ayda yüzde 57 artması, yurt dışına 45 dolardan (70 YTL) ihraç edilen çimentonun iç piyasada se tonu 75-80 dolardan (115-120 YTL) satılması, inşaat sektöründe sıkıntı yarattı. Sektörün maliyet artışını, talebin etkisiyle artan ev fiyatlarına yansıtmasına kesin gözüyle bakılırken; konut kredisi faiz oranlarının da yükselmesi, ev almak isteyenleri kara kara düşündürüyor.


'HESAPLAR ALTÜST...'


ANADOLU Yapım Müteahhitleri Federasyonu Başkanı İsmail Babacan, inşaat demirleri fiyatlarındaki önemli artışın, sektörün önüne adeta ''demir perde'' ördüğünü savundu. Geçen yıl...