26 / 05 / 2024

İnşaat durdurma zaptı

İnşaat durdurma zaptı

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir? Belediyeden ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapıların inşaat çalışmaları İmar Kanunu madde 32 gereğince ne zaman durdurulur? İşte yanıtı...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat ile Saudi Aramco mutabakat zaptı imzaladı!

Tekfen İnşaat'ın ve Saudi Aramco'nun gelecekteki projelerinin mühendislik, tedarik ve yapım işlerine teklif vererek katılımını sağlamayı teminen potansiyel fırsatları geliştirmek niyetlerini içeren mutabakat zaptı imzalandı.

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Kacır tarafından 100 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Bağcılar, Demirkapı Mahallesi, Başak Sokak'ta kuruldu.

Çarşamba Belediyesi'nin verdiği inşaatı durdurma kararı tepki çekti!

Çarşamba Belediye Başkanlığı İlçede inşaat yapımı için ruhsat verdiği bir bina inşaatına 2 ay sonra yapının 0.98 cm ileri yapıldığını belirterek “inşaatı durdurma kararı” veren ruhsat ve imar çalışmaları herkesi şaşırtmaya devam ettiği iddia ediliyor

Ufuk Uzunkaya'nın proje durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Ufuk Uzunkaya tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada, 29.09.2015 tarihli ve E.2014/1735-K.2015/1304 sayılı karar ile “dava konusu işlemin iptaline” hükmedildi.

Taş Yapı İnşaat'ın otel projesini belediye durdurdu!

Darüşşafaka Cemiyeti'nin, yıllarca hastane yapmasına izin verilmeyen arsasını alıp imar planlarını değiştirterek, 80 metre yüksekliğinde otel inşaatına başlayan Taş Yapı İnşaat'a belediyeden durdurma kararı geldi.

İnşaat Mühendisi Sinan AYTAÇ'ın geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Sinan AYTAÇ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin 04.06.2015 tarihli ve 2015/589 sayılı kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

İnşaat Mühendisi Şaban Aygören'in geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Şaban AYGÖREN tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin 11.06.2015 tarihli ve 2015/840 sayılı kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

İnşaat Mühendisi Ali Koç'un geçici durdurma işlemi iptal edildi!

İnşaat Mühendisi Ali KOÇ tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açılan davada Ankara 3. İdare Mahkemesi 08.04.2015 tarihli ve E.2014/1732-K.2015/566 kararı ile geçici durdurma işlemi iptal edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. İşte, kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir?

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir? Belediyeden ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapıların inşaat çalışmaları İmar Kanunu madde 32 gereğince ne zaman durdurulur? İşte yanıtı...

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Titanic Otel'in ek yapı inşaatı, durdurma kararına rağmen devam ediyor!

Titanic Otel'inin ek yapılarının inşaatı, yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor..

İnşaat durdurma zaptı Haberi

İnşaat durdurma zaptı

İnşaat durdurma tutanağı ne zaman düzenlenir?

Belediyeden ruhsat alınmadan inşaat çalışmalarına başlanan yapıların inşaat çalışmaları İmar Kanunu madde 32 gereğince durduruluyor. İnşaat durdurma tutanağı düzenleniyor.


İmar Kanunu madde 32:

Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur. 

Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshasıda muhtara bırakılır. 

Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını ister. 

Ruhsata aykırılık olan...