18 / 05 / 2024

İnşaat fakülteleri mezun sayısı

İnşaat fakülteleri mezun sayısı

Son 10 yılda inşaat sektörünün yarattığı istihdam istikrarlı bir şekilde artıyor. Türkiye’de çalışanların yüzde 7.2’si inşaat sektöründe. Sektörün kilit mesleklerinden inşaat mühendisliğinde ise kadın çalışanların sayısının azlığı dikkat çekiyor.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Deprem profesörleri peş peşe uyardı: Bazı depremler kayıtlı faylara denk gelmiyor! Diri fay haritası acilen yenilenmeli!

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Fakültesi dekanı ve Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, diri fay haritası ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Avni Aydın Düren nereden mezun? Avni Aydın Düren kimdir?

Garanti BBVA bankasının bağımsız yönetim kurulu üyesi Avni Aydın Düren nereden mezun? Avni Aydın Düren kimdir? İşte ayrıntılar...

Özel okullarda deprem isyanı: Veliler binaların depreme dayanıklı olmadığını iddia etti!

İstanbul'da çocukları özel bir eğitim kurumunda eğitim gören veliler İTÜ İnşaat Fakültesi'nin kolejin binalarının riskli olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğine yönelik rapor hazırladığını öne sürerek, yönetimden çözüm bulmasını istedi.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Yüksek İnşaat Mühendisi Muzaffer Yazıcı vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi 1973 Mezunu, Yüksek İnşaat Mühendisi Muzaffer Yazıcı hayatını kaybetti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Erseli Ersoy vefat etti! 

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu inşaat yüksek mühendisi Erseli Ersoy hayatını kaybetti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Ayla Ay vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi 1964 mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi Ayla Ay, hayatını kaybetti.

İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Bülent Ataker vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Bülent Ataker hayatını kaybetti. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan büyük İstanbul depremi için kritik uyarı!

Önceki gün İstanbul'da hissedilen 5.1 şiddetinde Düzce depremi tedirginliğe neden oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Düzce depreminin ardından olası İstanbul depremine yönelik açıklamalarda bulundu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Avni Baydar vefat etti!

İTÜ İnşaat Fakültesi 1915 mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi Hüseyin Avni Baydar hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Konya depremi için uyarı!

Dün Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem kentte paniğe neden oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

İnşaat fakülteleri mezun sayısı Haberi

İnşaat fakülteleri mezun sayısı

Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan alanlarından biri olan inşaat sektörü, kimi zaman çok hızlı büyüyen, kimi zaman da aynı hızla küçülen yapısıyla son 10 yılda ilginç bir grafik çizdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre sektörün büyüme hızı 2006’da yüzde 18’e kadar ulaşıyor. 2008’de patlak veren global kriz sektörü olumsuz etkiliyor ve 2009’da yüzde 16 küçülme kaydediliyor. Ancak, sektör çabuk toparlanıyor ve ertesi yıl yine yüzde 18 büyüyor. TUİK’in son verilerine göre ise sektör 2014’ü yüzde 2,2 büyümeyle kapatırken, 2015’in ilk çeyreğinde yüzde 3,5 küçüldü.


İstihdam artıyor

Sektörün büyüme grafiği inişli çıkışlı olsa da istihdam oranlarına sürekli artan bir grafik göze çarpıyor. 2005’te 1 milyon 97 bin kişiye istihdam sağlanmış. Bu, toplam ulusal istihdamın yüzde 5,6’sı anlamına geliyor. 2014 verilerine göre...