27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Konya depremi için uyarı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Konya depremi için uyarı!

Dün Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem kentte paniğe neden oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem hakkında değerlendirmede bulundu.



Konya'daki 5.1'lik deprem sonrasında açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversite İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremi değerlendirdi. Sabah'ta yer alan habere göre; 'Konya'da deprem olmaz' düşüncesinin yanlış olduğunu söyleyen Ersoy, "Çünkü bu bölgede tarihsel olarak büyük depremler görünmeyebilir ama çevrede yüzeylenmemiş pek çok fay da olabilir. Bu depremin olduğu yerde aktif bir fay görünmüyor ama deprem olduğuna göre ya tektonik ya da volkanik kökenli deprem olabilir. İç Anadolu'nun depremleri sadece tektonik değil, volkanik kökenli de olabilir." dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan Konya depremi için uyarı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıklamalarının devamında şunları söyledi: 

"İspanya'nın LA Palma Adası'ndaki volkan patladığı sırada magmanın yeryüzüne çıktığı sırada bazı depremler oluyor. Sürekli kaydediliyor. Bu depremler oluyor. Bunu teorik olarak söylüyor. O bölgeden tespit edilmiş çok önemli fay zonu yok. Ben 5.1'lik depremden sonra daha büyük bir depremin olmayacağı kanaatindeyim. Türkiye'nin yüzde 100'ünü deprem bölgesi olarak düşünmek gerekiyor. Konya çevresini deprem tehlikesinden uzakmış gibi görmek yanlış bir şey. Bu bölgede bir deprem tehlikesi olabileceğini düşünüp ona göre planlar yapmamız gerekiyor. Bir vokanizmanın faaliyete geçeceği çok çok belli olur. Bu Güney Ege'de de var. Buralarda faaliyet olacağı zaman ipucu verir. Ama Orta Anadolu'da böyle bir tehlike yok. Türkiye'de 15'e yakın aktif volkan var şu anda suskun. Suskun olduğu onların aktif olmayacağı anlamına gelmez. Henüz buradaki volkanların tamamen sönmüş olduğunu düşünmek yanlış olur. Ama bu aktiviteyi direkt bir volkanizma üretecek gibi söylemek de yanlış olur"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Ege için deprem uyarısı!


Geri Dön