04 / 05 / 2024

konya deprem

konya deprem

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Konya depremi için uyarı!

Dün Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem kentte paniğe neden oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

Konya'daki depremde 66 yapı hasar gördü!

Dün akşam saatlerinde Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında 66 yapının zarar gördüğü tespit edildi.

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

AFAD açıkladı: Konya'da 4 büyüklüğünde deprem oldu

Son dakika deprem haberi. AFAD, Konya'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi resmi olarak açıkladı. Bildirime göre depremin derinliği 7.02 olarak kaydedildi.

SON DAKİKA! Konya'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Kulu ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Deprem bilimci Ahmet Ercan'dan 7 ile yeni uyarı: 7.5 şiddetinde sallanacak! Kütahya ve Konya'ya dikkat!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7 şehir ile ilgili deprem beklentilerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Marmara’da deprem!

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından dün de sırayla Konya, İzmir ve Erzurum’da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından depreme ilişkin sorgulamalar yine arttı. Peki, en son ne zaman deprem oldu? Kaç şiddetinde? İşte detaylar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Konya’da 5 şiddetinde deprem oldu!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Konya’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonra olumsuz bir durum rapor edilmezken, halkın büyük panik yaşadığı öğrenildi.

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Konya'daki depremde 66 yapı hasar gördü!

Dün akşam saatlerinde Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında 66 yapının zarar gördüğü tespit edildi.

konya deprem Haberi

konya deprem

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, geçtiğimiz gün saat 20:43’te Konya Meram’da 5.1 şiddetinde sığ odaklı deprem meydana geldiğini belirtti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremin Afyonkarahisar ve Konya’ya bağlı yerleşim alanlarında özellikle alüvyal zeminlerde orta şiddetli hissedildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özkaymak, depremin odak mekanizma çözümlerine göre kuzeydoğu ve güneybatı uzanımı normal bir faydan meydana geldiğini aktardı. 

12 SAATTE YAKLAŞIK 50 ARTÇI

Türkiye Diri Fay Haritası'nda depremin kaynak fayının bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Özkaymak, Kandilli Rasathanesi'ne göre, bölgede 12 saatte büyüklükleri 0.7 ile 4.0 arasında değişiklik gösteren yaklaşık 50 artçı deprem kaydedildiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Meram'daki ana şoktan 1 saat 46 dakika sonra Afyonkarahisar yerleşim alanının yaklaşık 6 kilometre...