05 / 05 / 2024

inşaat firmalarından destek

inşaat firmalarından destek

Yerli emlakçılar gayrimenkul alım-satım komisyonunda 380 milyarlık pazarı yabancı şirketlere kaptırdı. İnşaat firmalarından destek istendi.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 

Nebahat Çehre İnşaat firmasından gelen 10 milyon TL ve ev teklifini reddetti! Depremde evler yıkılırsa kahrolurum...

Nebahat Çehre, bir inşaat firmasından reklam yüzü olması için gelen 10 milyon ve ev teklifini '' "Depremde yüzlerce ev, binlerce insana mezar oldu. Reklamını yaptığım evler de yıkılırsa kahrolurum. Her şey para değil" diyerek reddetti.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü ucuz konut için destek bekliyor!

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu yaptığı açıklamada sosyal konut projelerine katılamayan ancak konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

İnşaat sektöründen ucuz konut için destek talebi! Özel sektör de desteklenirse fiyat balonu patlar! 

Bekaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, sosyal konut projelerine katılamayan fakat  konut ihtiyacı olan vatandaşların ucuz konut sahibi olabilmesi için özel inşaat firmalarının desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

İnşaat firmalarından 5 yılda 621 milyar TL'lik satış!

Ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların brüt satışları 2016-2021 döneminde yüzde 113,6 arttı ve 620,8 milyar TL'ye çıktı.

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

İnşaat sektörü destek paketleri bekliyor!

Pandemi döneminde hükümetin uygulamaları ile büyüme kaydeden inşaat sektörü ivme kaybetmeye başladı. Sektör yeni yılda destek paketleri bekliyor. 

inşaat firmalarından destek Haberi

inşaat firmalarından destek

Yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmına yabancı şirketlere kaptıran Türk emlakçılar isyan etti. İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türk emlakçıların önünde birkaç engel bulunduğunu belirterek, bunun bir an önce aşılması gerektiğini söyledi. İnşaat firmalarının da yerel emlakçılara destek olması istendi. 


Para dışarıya gidiyor 

Alım satımı aracılık eden yabancı emlakçı sayısının artması ile birlikte paranın Türkiye'de kalmadığını ve dışarıya gittiğini vurgulayan Aşa, "İnşaat firması kendi satış ofisini 2. el satışlarda da devam ettiriyor. İkincisi, inşaat firmasının devam etmediği durumlarda öncelik yabancı kökenli bir emlak şirketi oluyor. 2. el satış ve kiralamalar da bunlara yaptırılıyor"...