29 / 04 / 2024

inşaat için hangi izinler alınır

inşaat için hangi izinler alınır

İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç tüm yapı inşaatları için izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat için gerekli izinler nelerdir? İnşaat izni nasıl ve nereden alınır?

İnşaat işçileri referanduma ne diyor?

Fatih'teki bir dernekte bir grup inşaat işçisi kart oynuyor. İşçilerin gündeminde ise referandum var. Peki inşaat İstanbul'da inşaat işçileri referanduma ne diyor?

Acil 1.314 inşaat işçisi aranıyor!

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği, İŞKUR üzerinde yürütülüyor. İşverenlerden İŞKUR’a 90 bin talep geldi ve kurum, 90 bin iş için acil eleman arandığını açıkladı. İşçi arayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor ve acil olarak 1.314 inşaat işçisi aranıyor.

Gülben Ergen'den anaokulu inşaatı için 350 bin TL!

Çocuklar Gülsün Diye derneğinin 37’nci anakoulu Eskişehir'de inşa ediliyor. Gülben Ergen'in okul inşaatı için cebinden 350 bin lira harcadığı ortaya çıktı.

Salon için hangi mobilyalar tercih edilmeli?

Ev dekorasyonunda rahatlık kadar görsellikte önemli. Peki evimizde en çok vakit geçirdiğimiz salonlar için hangi mobilyaları tercih etmeliyiz? İşte cevabı...

Suudi Arabistan'da 2 Türk inşaat işçisi mahsur kaldı!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Yurtdışında yapılan inşaat işleri!

Hürses Gazetesi Avukatı olan Nazlı Gaye Alpaslan Güven bugünkü yazısında yurdışında yapılan inşaat işlerini kaleme aldı. İşte o haber...

İnistanbul 3. ve 4. etap inşaat işi Sera Yapı'ya verildi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Zeytinburnu'nda inşa ettiği İnistanbul projesinin 3'ncü ve 4'ncü etaplarına ait kaba inşaat işlerini Sera Yapı yapacak.

Almanya'da inşaat iş iklimi endeksi yükseldi!

Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anketin sonucuna göre inşaat iş iklimi endeksi rekor derecede yüksek kalmaya devam ettiği ancak olumlu mevcut durum değerlendirmelerinin bir miktar zayıfladığı belirtildi.

İşte inşaat işçilerinin zorlu yaşamları!

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde, inşaat işçileri, aile geçimini sağlamak için kavurucu sıcaklara rağmen ara vermeden çalışıyor. Amasyalı inşaat işçisi Eren Özdoğan, ''İnşaatta çalışmak, hem zor hem de çok riskli" dedi.

İzmir'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir'in Tire ilçesinde boşaltmaya çalıştığı beton mikserine ait tahliye borusunun yüksek gerilim hattı kablosuna temas etmesi üzerine elektrik akımına kapılan inşaat işçisi Musa Şipallioğlu hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'daki 3 Türk inşaat işçisinden yardım çağrısı!

Seydikemer'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 3 Türk inşaat işçisi, tadilat yaptıkları üniversite inşaatında arkadaşları İlyas Dargın'ın ölümüyle başlayan soruşturma kapsamında, 7 aydır Türkiye'ye dönmelerinin engellendiğini öne sürdü.

Manisa'da sertifikasız inşaat işçisi kalmayacak!

Manisa'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belgesiz inşaat işçisi kalmayacak.

İnşaat-İş'ten Riyad'daki Türk inşaat işçilerine destek!

Sendikaya üye bir grup, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da pasaportlarına el konulduğu iddia edilen Türk inşaat işçilerine destek amaçlı basın açıklaması yaptı

inşaat için hangi izinler alınır Haberi

inşaat için hangi izinler alınır

İnşaat için gerekli izinler!

Yapı inşaatına başlanılabilmesi için gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekiyor. İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç tüm yapı inşaatları için ruhsat alınması gerekiyor.


İnşaat ruhsatı, belediyeden gerekli belgelerin teslim edilmesi halinde alınabiliyor. İnşaat izni başvurularında belediyelerce talep edilen gerekli belgeler aşağıda sıralanıyor.


Gerekli belgeler:

Ruhsat başvuru dilekçesi.

Tapu.

İmar durumu (Belediyeden alınacak).

Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

Mimari proje (Oda onaylı).

Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.

Betonerme statik proje (Oda onaylı).

İnşaat Mühendisi Oda sicil belgesi.

Elektrik tesisatı projesi (Oda onaylı).

Elektrik Mühendisi Oda sicil belgesi.

Sıhhi tesisat projesi (oda onaylı).

Makine Mühendisi Oda sicil belgesi.

Zemin etüd raporu.

Harita uygulama sorumlusu ve evrakları.

Yapı Müteahhidi ile ilgili belgeler. Müteahhitli inşaat sahibi ya da inşaat yapmaya yetkili başka bir müteahhit üstlenecek.

Yapı denetim sözleşmesi ve yapı denetim şirketinin belgeleri.

Yapıya ilişkin bilgi formu.

Yapı denetim şirketi...