11 / 05 / 2024

inşaat işlerinde iş güvenliği önlemleri

inşaat işlerinde iş güvenliği önlemleri

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, 5 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte inşaatlarda iş güvenliği tedbirleri...

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Yeni inşaat işleri siparişleri 16 puan arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. Rapora göre, 2019 yılında kademeli ve kırılgan bir artış gösteren yeni inşaat işleri siparişlerinde de sıçrama yaşandı. Yeni inşaat işleri siparişleri ocak ayında, bir önceki aya göre 16 puan yükseldi

Mevcut inşaat işlerinde Nisan'da 2,3 puan artış!

Türkiye İMSAD Nisan 2019 Sektör Raporu’na göre, mevcut inşaat işlerinde mevsimselliğin de etkisiyle 2,3 puan artış yaşandığı, bundan sonraki artışta yeni inşaat başlangıçlarının önemli olacağı açıklandı.

Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girdi!

Çiftlik Bank sistemiyle 132 bin kişiyi 1 milyar TL’den fazla dolandırıp kaçan Mehmet Aydın Bolivya'da inşaat işine girip yatırım yaptığı öğrenildi.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahı daraldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahını daralttıklarını belirtti.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı.

2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü endeksi açıklandı!

TÜİK, 2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu!

Ticaret Gazetesi köşe yazarı Fatih Özkılınç, "inşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu"nu ele aldı. İşte Fatih Özkılınç'ın o yazısı..

inşaat işlerinde iş güvenliği önlemleri Haberi

inşaat işlerinde iş güvenliği önlemleri

İnşaatlarda iş güvenliği tedbirleri!

Yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları, 5 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmelik, 19/9/2013 tarihli ve 28770 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği kapsamına giren işyerlerinde uygulanmıyor.


İnşaatlarda iş güvenliğinin oluşması için işveren başta olmak üzere proje sorumlusu ve diğer kişilerin yükümlülükleri de bulunuyor. İnşaatlarda iş güvenliği tedbirleri şu şekilde sıralanıyor;


İşverenlerin yükümlülükleri


MADDE 5 – (1) İşveren, yapı işlerinde, Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen yükümlülüklerinin yanında özellikle aşağıdaki hususları sağlar;


a) Yapı alanının düzenli tutulmasını ve yeterli temizlikte olmasını,


b) Yapı alanındaki çalışma yerlerinin seçiminde; buralara ulaşımın nasıl...