28 / 04 / 2024

inşaat istihdam verileri

inşaat istihdam verileri

TÜİK tarafından açıklanan 2017 3. Çeyrek İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ne göre bu yılın 3. çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 azalarak 70,3'e geriledi. 

İnşaatta istihdam ilk çeyrekte yüzde 12.5 azaldı!

Sanayi, hizmetler ve perakendeden sonra inşaat sektöründe de yılın ilk çeyreğinde istihdam azaldı. İnşaat sektöründe istihdam, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 2.6 azaldı.

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.3 azaldı.

İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri açıklandı!

İnşaat sektöründe istihdam verileri açıklandı. İşte o rakamlar; Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14.9 oranında azaldı.

AB'de inşaat üretimi yüzde 1 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin kasım ayına yönelik mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri belli oldu. 

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektörü istihdam kaybını ortadan kaldırdı!

Koronavirüs salgını ile beraber artan işsizlik Haziran ayında gerileme yaşadı. Analistler inşaat sektörünün istihdam kaybını büyük ölçüde azalttığını dile getirdi.

2020-2021 yıllarında istihdam eden inşaat mezunlarının sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği inşaat, makine, harita ve yapı denetimi önlisans mezunları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

ABD'de inşaat harcamaları Mart'ta beklentilerin altında yükseldi!

ABD'deki inşaat harcamaları verileri açıklandı. Verilere göre, Mart 2021'de inşaat harcamaları aylık bazda yüzde 0,2 arttı ve piyasa beklentilerinden daha az yükseldi.

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

inşaat istihdam verileri Haberi

inşaat istihdam verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017'nin 3. çeyreğine ait İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaat istihdam endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 azalarak 70,3'e geriledi. 


TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, bu 2017'nin 3. çeyreğinde 2016 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 gerileyerek 66,8'e indi.


Aynı dönemde, takvim etkisinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, 2016'nın 3. çeyreğine göre yüzde 5,8 geriledi ve 65,5 oldu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 azaldı ve 62 değerini...