05 / 05 / 2024

İnşaat kaks değeri nedir

İnşaat kaks değeri nedir

KAKS; yapının bütün katlardaki alanları toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak biliniyor. Peki, inşaat kaks değeri nedir?

Majör Gölyaka'nın inşaat tamamlanma seviyesi yüzde 4.66 oldu: Değeri 4.5 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO, İstanbul Avcılar Firüzköy 2. Etap'ın (Majör Gölyaka) projesinin 2023 yıl sonu değerinin ne kadar olduğunu açıkladı. Peki Majör Gölyaka'nın değeri ne kadar oldu? İşte bilgiler... 

Halk GYO'nun 4 projesinin değeri 10 milyar TL'yi aştı! İlk 9 ayda ne kadar hasılat sağlandı? 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 4 projesinin değeri 30 Eylül itibarıyla 10 milyar TL'yi aştı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat ve kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının yaklaşık değeri 55.5 milyon TL!

Vakıf GYO Ankara Etimesgut arsalarının değeri belli oldu. Bu kapsamda Etimesgut arsalarının KDV dahil toplam değeri 55 milyon 539 bin 782 TL oldu.

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değeri 4.7 milyar TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın değerini açıkladı. İşte Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul 1. Etap 2. Kısım'ın son dakika değeri...

1 doların gerçek değeri ortaya çıktı! İşte doların asıl ederi...

IIF Eski Başekonomisti, doların gerçek değerini açıklayarak aslında 1 doların asıl değeri bu kadar diyerek rakam verdi.

Polisan'ın Pendik arazisinin değeri 3'e katlandı!

Polisan Holding'in Pendik arazisinin değeri yapılan değerlemeye göre 1 milyar TL'yi aştı. Geçtiğimiz yıl söz konusu arazinin değeri 329 milyon liraydı.

Doların gerçek değeri resmen belli oldu! Ekonomist Necmettin Batırel şakkadanak açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı

Dolar yorumları ile bilinen Ekonomist Necmettin Batırel doların gerçek değerini resmen açıkladı. Görenlerin eli ayağına dolaştı!

Doları olanlar tepetaklak oldu! Doların gerçek değeri ortaya çıktı! Görenlerin eli ayağına dolaştı! Hemen bakın!

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Necmettin Batırel doların gerçek değerini açıkladı. Doların değerini görenler tepetaklak olurken doları olanların eli ayağına dolaştı. Hesap ortada, hemen bakın!

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Enes Vural ve Sefa Vural ortaklığında kuruldu.

Dolar için 10 TL, 40 TL olacak gibi senaryolar ortaya atılıyor! İşte doların gerçek değeri! Herkes baksın

Milyonlarca kişi dolar/TL kurundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar kuru için uzman isimlerden 10 TL, 40 TL olacak gibi senaryolar gelmeye devam ediyor. İşte doların gerçek değeri. Herkes baksın...

Sinpaş GYO Ankara arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO'nun Ankara arsalarının değeri 14 milyon 120 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil değeri ise 16 milyon 661 bin 600 TL oldu. 

Transform Fikirtepe'deki 30 bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Vakıf GYO Transform Fikirtepe projesindeki 30 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 55 milyon TL, KDV dahil değeri ise 55 milyon 550 bin TL olarak belirlendi.

Bizimtepe Aydos'taki 60 bağımsız bölümün değeri ne kadar? 

Bizimtepe Aydos projesinde yer alan 60 adet bağımsız bölümün KDV hariç değeri 54 milyon 310 bin TL, KDV dahil değeri ise 64 milyon 85 bin 800 TL olarak belirlendi. 

İnşaat kaks değeri nedir Haberi

İnşaat kaks değeri nedir

İnşaat kaks değeri nedir?

KAKS; yapının bütün katlardaki alanları toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak biliniyor.  Katlar Alanı  bodrum kat, asma kat, çatı arası piyesi ve açık/kapalı çıkmalar dahil kullanılabilen bütün katların katlar alanına dahil edilmeyen alanları çıktıktan sonraki alanları toplamı oluyor. 


Kaks değeri parselin bilgilerini içeren belge olan ve belediyeler tarafından düzenlenen İmar Durum Belgesi’nde yer alıyor. İmar planlarında emsal hesabının, brüt veya net parsele göre belirleneceğine ilişkin hüküm bulunmaması halinde uygulamalar net imar parseli alanına göre yapılıyor. 


Kaks'ın brüt alandan belirlenmesi halinde kamuya ayrılan alanların bedelsiz terk edilmesi şart olup; Kamuya ayrılan kısımları bedelsiz terk edilmeyen alanlarda parselin brüt alanı üzerinden kaks hesabı yapılarak ruhsat düzenlenemiyor. 


İnşaat kaks değerleri...

İnşaat kaks değerleri, 0.20 – 0.30 – 0.40 – 1.0...