22 / 05 / 2024

inşaat makineleri 2014

inşaat makineleri 2014

Türkiye İş Makinalan Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkam Halil Tamer Öztoygar, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanan durgunluğun iç pazarda, iş ve inşaat makineleri satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi...

İnşaat makinelerinde ithalat arttı!

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

İnşaat makineleri, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerinden!

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri Fuarı 4 Ekim'de Antalya'da!

Cm Expo İş-İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı 4 Ekim tarihinde Antalya’da başlıyor. Fuarın lansmanı Ankara’da yapıldı.

İnşaat sektöründeki büyümeye leasing desteği!

Türkiye yılın ikinci çeyreğinde inşaat yatırımlarındaki artışla yüzde 5.1 büyürken, finansal kiralama pazarı ise yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü. Leasing pazarındaki büyümeyi ise iş ve inşaat makineleri leasingi tetikledi.

Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı 3-7 Mayıs’ta!

Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı 3-7 Mayıs’ta gerçekleştirilen.İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı Alakuş, Birçok siyasinin, iş adamının yanı sıra inşaat malzemeleri, inşaat makineleri, emlakçıları, büyük iş makineleri ve gayrimenkulcüleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Leasing sektöründe iş ve inşaat makinelerine talep güçlü!

DenizLeasıng Genel Müdürü Kahraman Günaydın, "İş ve inşaat makineleri, sektör açısından her zaman rekabetin yüksek olduğu ve tüm leasıng şirketlerinin aktif olduğu bir alan" dedi.

İş ve inşaat makineleri leasingde yeniden lider!

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, "İş ve inşaat makineleri grubunu değerlendirdiğimizde geçtiğimiz dönemlerde 'sat ve geri kirala'nın hızlı yükselişi ile kaptırdığı liderlik koltuğunu tekrar aldığını görüyoruz" dedi.

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Konut inşaat maliyetleri arttı!

Türkiye'deki konut inşaat maliyetleri, 2014 Eylül ayı ile 2015 Eylül tarihleri arasında yüzde 5,9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı.

İnşaat makineleri sektörünün 2023 hedefi 10 milyar dolar!

İnşaatla birlikte büyüyen iş makineleri sektörü 2023'te 10 milyar dolar ihracat hedefliyor. Sektörün yıllık iş ve inşaat makinesi satış hedefi ise 20 bin adet. Bu rakam, Türkiye'nin dünyada ilk 6, Avrupa'da ilk 3 pazar arasına girmesini sağlayacak.

İnşaat makineleri sektöründe 5 yıldır düşüş yaşanmıyor!

İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar: "Türkiye'de büyümenin en önemli unsurlarından biri inşaat sektörü olduğu için iş ve inşaat makineleri sektörünün de her zaman büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz." dedi.

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

inşaat makineleri 2014 Haberi

inşaat makineleri 2014

Türkiye İş Makinalan Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkam Halil Tamer Öztoygar, bu yılın ilk yarısında inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanan durgunluğun iç pazarda, iş ve inşaat makineleri satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi. Bu yüzden satışlarda bir önceki yıla kıyasla yüzde 36.5'lik düşüş yaşandığı bilgisini veren Öztoygar, "Bu olumsuzluğu geçici olarak gören sektörümüz önümüzdeki yıllarda da 2023 yılı için belirlediği hedeflere ulaşmaya çalışacak. Sektör olarak Cumhuriyetin 100'üncü yılında, 2023 vizyonu doğrultusunda, 10 milyar dolarlık ihracat, 30 bin adet iş ve inşaat makinesi yıllık satış adedi ile dünyada ilk sekiz, Avrupa'da ise ilk üç pazar arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Sektörün 2013 yılında, yüzde 4.3 oranında büyüdüğü bilgisini veren Halil Tamer Öztoygar, anılan dönemde 4.7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti. Öztoygar;...