05 / 05 / 2024

İnşaat malzeme endeksleri 2015

İnşaat malzeme endeksleri 2015

Mart ayında inşaat malzemeleri sanayisinde cirolar ve ihracat arttı. Sektörün alacakları tahsil etme hızındaki yavaşlama azalırken, cirolardaki artış firmaları rahatlattı.

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ediyor. Ancak, malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörü olumsuz etkiliyor. 

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mat tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demirin fiyatı tavan yaptı! 17 Ağustos 2023 demir fiyat listesi

Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Bugün dolar rekor seviyesine yakın seyrederken piyasalar da doların etkisi ile şekilleniyor. İnşaat malzeme fiyatları bugün doların etkisi ile yükselişe geçt,. Bugün inşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi.

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venüs Sarf Malzeme Gıda Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Damkaç tarafından kuruldu.

Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç lira? 8 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektörüne bomba gibi düştü. İnşaat malzeme fiyatları tavan yaparken gelen indirim haberleri sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Demir fiyatları ne kadar oldu?  1 ton demir fiyatı kaç lira? 8 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirketi Kuruldu!

Yıldız Malzeme Dekorasyon Hafriyat İnşaat Yapı Sanayi Ve Limited Şirket Maltepe'de  Ali Berk Yıldız tarafından kuruldu!

İnşaat malzeme fiyatları tavan yaptı! İnşaat demiri zamlara doymuyor! Güncel demir fiyatları ne kadar?

İnşaat sektörü zam haberleri almaya almaya devam ediyor. İnşaatın en temel yapı malzemesi olan demire zam üstüne zam geldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir ne kadar ? İşte 26 Mayıs 2022 güncel demir fiyatları...

İnşaat malzemelerine gelen zamlar inşaat sektörünün belini kırdı! Beton, çimento ve tuğla fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe dövizdeki yükselişe paralel olarak inşaat malzeme fiyatları arttı. Son zamanlarda özellikle çimento ve betona gelen zamlar gündeme oturdu. Peki çimento, beton ve tuğla fiyatları ne kadar? İşte beton, tuğla ve çimento 2022 fiyat listesi...

İnşaat malzeme endeksleri 2015 Haberi

İnşaat malzeme endeksleri 2015

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) nisan ayı "İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksleri"ni açıkladı.  


Verilerde, sektör paydaşlarının sektördeki mart ayı gerçekleşmeleri ve sonraki döneme ilişkin beklentileri paylaşıldı. Buna göre, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mart ayında 1,3 puan artarak 102,5 puan olarak gerçekleşti. Böylece 2015 yılının ilk iki ayındaki gerileme yerini mart ayında artışa bıraktı. Endeks geçen yılın aralık ayı kapanış seviyesini de aştı. Bileşik endeksteki artışta, faaliyetlerde görülen hissedilir artışlar ile beklentilerdeki iyileşme etkili oldu. 


Faaliyetler seviyesi, mevsimsellik ve beklentilerdeki iyileşme ile mart ayında bir önceki aya göre önemli bir artış gösterdi. Beklenti endeksinde ise yeniden artış yaşandı. Artış daha çok yurt içi ve yurt dışı siparişlerdeki artışlardan kaynaklandı.  


Ekonomiye ve inşaat sektörüne ilişkin güven kaybı ise mart ayında...