02 / 05 / 2024

inşaat malzeme pazarı

inşaat malzeme pazarı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ( Türkiye İMSAD ), Türkiye'nin ilk inşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi'ni yayınlamaya başladı. Üretim ve yatının beklentilerinin ise 2013'ün üzerinde oldu.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

İnşaat malzeme fiyatları düşüşe geçti! Demir fiyatlarında dev indirim! İşte 1 ton demirin fiyatı...

İnşaat malzeme fiyatlarında beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. İnşaat demir fiyatları gerilemeye başladı. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç lira?

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan inşaat malzemeleri fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi 

İnşaat maliyetlerinin fazla olmasından dolayı inşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar tek tek geri çekilmeye başladı. Bugün inşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat maliyetlerinde artış hız kesmiyor! İşte son rakamlar

Enflasyon nedeniyle inşaat sektöründe maliyetlerin artışı ve doğru fiyatlandırma konusunda kafa karışıklığı yaşandığı belirtiliyor. sektör yetkililerine göre sektörün genelinde bir durgunluk söz konusu. TÜİK, inşaat, malzeme ve işçilik maliyet endekslerini açıkladı. İşte o rakamlar

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

İnşaat malzemelerine gelen zamlar inşaat sektörünün belini kırdı! Beton, çimento ve tuğla fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe dövizdeki yükselişe paralel olarak inşaat malzeme fiyatları arttı. Son zamanlarda özellikle çimento ve betona gelen zamlar gündeme oturdu. Peki çimento, beton ve tuğla fiyatları ne kadar? İşte beton, tuğla ve çimento 2022 fiyat listesi...

Almanya'da inşaat maliyetleri Kasım 2021’de yıllık yüzde 14 arttı!

Almanya’da yeni konut inşaat maliyet endeksi yüksek malzeme fiyatlarının etkisiyle 2021'in Kasım'ında yıllık yüzde 14,4 yükseldi.

Artan malzeme fiyatları inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Müteahhitler hayata geçireceği yeni projeler için ruhsatlarını alıyor fakat artan malzeme fiyatları nedeniyle inşaat süreci çok daha bir şekilde temkinli ilerliyor. 

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

İnşaat sektöründeki zamlar el yakıyor!

Son zamanlarda, özellikle Mart'tan beri kurlarda yaşanan yükseliş, inşaat maliyetlerinin de hızlı bir şekilde artmasına neden oldu. İnşaat sektörünün malzeme kalemlerinde el yakan zamlar yapıldı. Peki sektör bu konuda ne diyor?

İnşaat sanayisi pandemiye rağmen büyüdü!

Koronavirüs salgınına rağmen inşaat sektörü pazarında daralma yaşanırken bu dönemde inşaat malzemeleri sanayisinde büyüme devam etti. Pandemi döneminde ihracatını değer olarak 21 milyar dolar seviyesinde koruyan sektör, yurt içinde ise ‘yenileme’ talebiyle büyümeye devam etti. 

inşaat malzeme pazarı Haberi

inşaat malzeme pazarı

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener; inşaat malzemeleri sanayisinin 2014 yılında 52,3 milyar dolan iç pazar ve 21,3 milyar dolan ihracat olmak üzere 73,6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirtti, inşaat Malzemesi Sanayi Beklenti Endeksi'nde ise Türkiye ekonomisi ile inşaat malzemeleri sanayisine ilişkin beklentiler yıl içinde kademeli zayıfladı ve 2014'ü en düşük seviyeden kapattı. Yurt içi sipariş beklentileri ağustos ayından sonra sınırlı olarak yeniden gerilemeye başlarken, ihracat sipariş beklentileri durağan olmakla birlikte, geçen yılın üzerinde gerçekleşti. Artış eğilimindeki üretim ve yatının beklentilerinin ise 2013'ün üzerinde olduğu kaydedildi.


Yeni...