07 / 05 / 2024

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi

Bakanlar Kurulu, inşaat malzemelerinden, hırdavata, manikür-pedikür malzemeleri ve törpülerden, küçük mutfak aletleri ve kırtasiyeye kadar birçok ürünün ithalatına yüzde 25 ek vergi getirdi. İsrail, ek vergiden muaf tutulan ülkeler arasında yer aldı

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu! 

Premegiare Global İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Nasray Mohammed Nasray tarafından kuruldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akersan Group İnşaat Malzemeleri Elektrik Plastik Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Yılmaz tarafından kuruldu.

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jingzhi İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Lıu, Xıaobao tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Marrob İnşaat Malzemeleri İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aleksandr Igranov tarafından kuruldu.

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dik Orman Ürünleri İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Razman Dzhabraılov tarafından kuruldu.

Hazka İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Hazka İnşaat Ve İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 250 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Şimşek tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisinde güven arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisinde 1.5 yıl sonra ilk güven artışı yaşandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demirin fiyatı resmen çakıldı! 17 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat malzemeleri içinde en önemli bir yere sahip olan inşaat demirinin fiyatı düşmeye başladı. İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi. 1 ton demirin fiyatı resmen çakıldı! 17 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Meta Commerce İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Meta Commerce İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hamıd Ebadı ve Mohammad V.M. Gharehlar ortaklığında kuruldu.

İnşaat demir fiyatlarına dev indirim geldi! İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Bu hafta içinde peş peşe gelen zamlardan sonra demir fiyatları düştü. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

İmc Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmc Gıda İnşaat Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çağlar Özer, İrfan Uluman ve Mithat Erat ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi Haberi

İnşaat malzemeleri ithalatına yüzde 25 ek vergi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararda, "Ekli tabloda yer alan ve A.TR dolaşım belgesi eşliğinde ithal edilen Avrupa Birliği ve Türk menşeli olmayan eşyadan "Diğer Ülkeler" sütununda belirtilen oran üzerinden ilave gümrük vergisi alınır. Ancak, Türkiye’nin taraf olduğu serbest ticaret anlaşmaları çerçevesinde bir çapraz menşe kümülasyon sistemine dahil ülkeler menşeli eşyadan tercihli menşeinin tevsiki halinde ilave gümrük vergisi alınmaz" denildi.


İSRAİL DE MUAF TUTULDU


Karar ekinde verilen yaklaşık 130 ürünün ithalatında, Avrupa Birliği üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, ve Morityus ek vergiden muaf tutuldu. Bu ülkeler dışındaki tüm ülkelerden, tüm ürünler için yüzde 25 ek vergi alınması...