05 / 05 / 2024

inşaat malzemelerinde kdv indirimi

inşaat malzemelerinde kdv indirimi

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, inşaat malzemeleri ve konutlardaki KDV oranının indirilmesinin Türkiye’nin ekonomisine artı olarak yansıyacağını söyledi. Aydemir gayrimenkul almak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini söyledi.

İnşaat malzemelerindeki artış iflasa neden oluyor!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Başkan Vekili Nedim Şimşek, son zamanlarda inşaat malzemelerinde yaşanan zamların müteahhitleri iflasa sürüklediğini ifade etti.

İnşaat demir fiyatları haftaya indirimle başladı! Fiyatlar resmen çakılıyor! Güncel demir fiyatları

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınan inşaat malzemelerinde son dakika gelişmeler takip ediliyor. Demir fiyatları geçtiğimiz hafta itibariyle düşüşe geçerken bugün bir indirim daha geldi. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

İnşaat sektöründe ihracat rekoru bekleniyor! TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesi sektörü besleyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemelerinde 2022 ihracatının 35 milyar dolara ulaşmasını öngördüklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ata GYO Çanakkale projesi için Ru İnşaat'la 1.7 milyon TL'lik sözleşme imzalayacak!

Ata GYO, Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi 175 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün zemin iyileştirme ve kaba inşaat işlerinin toplam 1 milyon 750 bin lira+KDV bedelle Ru İnşaat'a yaptırılmasına karar verdi. 

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

Emlak sektöründe neler oluyor? İnşaat sektörü durma noktasına mı geldi?

Dövizde yaşanan artışın, inşaat ve emlak piyasasını kötü etkilediğini belirten emlak danışmanları KDV indirimi gibi sektör hakkında oldukça önemli pek çok noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat malzemeleri fiyatları yüzde 6,83 arttı!

İstanbul'da, Aralık 2021 perakende fiyatlarını açıklayan İTO inşaat malzemelerinde yüzde 6,83'lük artış olduğunu belirtti. 

İnşaat sektöründen fiyatlarda indirim çağrısı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması çağrısında bulundu. Andıç, inşaat sektörünün, 250’e yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yaptı.

İnşaat sektörü döviz kurları nedeniyle tedirgin!

Döviz kurlarında meydana gelen artış sonrası inşaat malzemelerinde fiyatlar hızlı bir şekilde yükseldi. Sektör temsilcileri yeni projeler için destek bekliyor.

inşaat malzemelerinde kdv indirimi Haberi

inşaat malzemelerinde kdv indirimi

Ekonomik olarak gün geçtikçe güçlenen Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe de yıldızının parladığını belirten Özkan Aydemir, “Bu kadar sıkıntı ve darbe girişimine karşı bu seviyelere gelmesi sevindirici. 2017 yılı için hükumetin aldığı bazı kararlar ile GYODER ve Emlak Konut’un yaptığı kampanyaların konut satışına çok büyük bir etki sağlayacağını düşünüyorum. Bu kampanyaların Türkiye’deki diğer projelere de yansıması konut satışlarını tetikleyecek” dedi.


Son 3 yıl zarfında Bursa’da gayrimenkul satışının 40 binlerden 50 binlere ulaştığını ifade eden Aydemir, “Şu anda İstanbul-İzmir otobanının Nisan sonu itibariyle Bursa etabı açılmış olacak. Bu da Bursa’yı gerçekten de farklı noktaya getirecek. Artık Bursa’daki gayrimenkul satışları 50 binin altına düşmeyecektir. Bu otoyola ilaveten yeni kurulacak sanayi bölgeleri, Oto Test Merkezi ve kentsel dönüşüm ile birlikte Bursa’yı daha parlak bir gelecek...