19 / 05 / 2024

İnşaat mevzuatında düzenleme

İnşaat mevzuatında düzenleme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İnşaat sektöründeki belirsizlikler ortadan kalkacak. Mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuat sadeleştirilecek”

Merkez Bankası Başkanı tarih verdi! Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında düzenleme yapılacak! 

Merkez Bankası Başkanı'nın yeni Başkanı Fatih Karahan, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki günlerde düzenleme yapılacağını açıkladı. Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? İşte ayrıntılar...

Altın Oran Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altın Oran Turizm İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Nezaket Arslan tarafından kuruldu.

Dosaarch Mimarlık Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dosaarch Mimarlık Yapı Ürünleri İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Sancak ve Sarven Köseyan ortaklığında kuruldu.

Globality Lojistik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Globality Lojistik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sefer ve Meseret Tsehay Gessesse ortaklığında kuruldu.

Faba Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Faba Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Akkuş, Adil Elkhatıb, Bülent Akkuş, Fasih Akkuş ve Ousama Elkhatıb ortaklığında kuruldu.

Moza Nakliyat Otomotiv İnşaat Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moza Nakliyat Otomotiv İnşaat Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmelih Zaralı tarafından kuruldu.

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Gültekin, Piribey Yavuz ve Selçuk Durak ortaklığında kuruldu.

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eps Altyapı İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Gültekin, Piribey Yavuz, Selçuk Durak ortaklığında kuruldu.

Enshaa İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enshaa İnşaat Taahhüt Dış Ticaret Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Arslan ve Esma Arslan ortaklığında kuruldu.

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sallabaş tarafından kuruldu.

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Espada Kılıç Yapı İnşaat Emlak Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Tayfun Kılıç ve Tuba Gelgit ortaklığında kuruldu.

Ay Yalı Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ay Yalı Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ayhan Yolcu ve Yakup Uysal ortaklığında kuruldu.

Boss6 Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Boss6 Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de Abdülkadir Akkuş, Ahmet Akkuş, Bülent Akkuş, Fasih Akkuş, Ousama Elkhatıb ve Adil Alkhatıb ortaklığında kuruldu.

İnşaat mevzuatında düzenleme Haberi

İnşaat mevzuatında düzenleme

İnşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aralık ayında uygulamaya başlanılacak düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatın her alanda sadeleştirileceğini belirtti.  Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, “Sadeleştirilmiş mevzuat ile inşaat sektörü vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek. Bu şekilde; devlet, vergisini düzenli alacak ve kayıt dışılık da önlenmiş olacak” dedi. Bakan Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve meselelere yerinde çözüm arandığını belirterek, hazırlanan mevzuatın önümüzdeki ay uygulamaya geçirileceğini ifade etti.


Yabancının ilgisi


Seçimleri yakından takip eden Arap, Rus ve Ukraynalı yatırımcı gayrimenkulde alıma dönüyor.  Projebeyaz...