20 / 05 / 2024

İnşaat muhasebesi defteri

İnşaat muhasebesi defteri

Hürses Yazarı Şükrü Kızılot, inşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterlerin içeriği hakkında bilgi vererek, İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler başlıklı bir yazı yaz dı.

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Kırşehir'de inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırşehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Merkezi Sicil Sistemi, İnşaat Muhasebesi ve Vergilendirilmesi, Güncel Konular" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Araplar Ordu'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Ordu'da 'İnşaat Muhasebesi Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, "Özellikle Arap ülkelerinden yoğun bir talep üzerine Ordu'da inşaat çok hızlı bir şekilde ivme kazandı" dedi.

OSMMMO, inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Ordu Mali Müşavirler Odası İnşaat Muhasebesi Semineri düzenledi. Oda toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu katılımcıları bilgilendirdi.

İnşaat sektörününün öne çıkan kitapları!

Ekonomi, finans, hukuk, işletme yönetimi, pazarlama ve satış, muhasebe (inşaat muhasebesi ayrı bir ihtisas olarak görülüyor), gayrimenkul değerleme vb. konularda sektörel çalışmalar gün geçtikçe artıyor.

Bursa İMO inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, taahhüt işleri yapan üyelerine katkı sağlamak için ‘Taahhüt İşlerinde İnşaat Muhasebesi Kayıtları, Vergi ve SGK Uygulamaları Semineri’ düzenledi..

Şükrü Kızılot'dan inşaat muhasebesi vergilendirmesi ve vergi ihtilafları cevapları!

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları ile inşaat muhasebesi ve vergi ihtilafları hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi.

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler!

Hürses Yazarı Şükrü Kızılot, inşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterlerin içeriği hakkında bilgi vererek, İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler başlıklı bir yazı yaz dı.

Kırklareli Lüleburgaz çarşı'sının inşaat sözleşmesi imzalandı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) ihaleye çıkardığı Kırklareli Lüleburgaz çarşı İnşaatı İle Altyapı ve çevre Düzenleme İnşaatı İşleri'nin sözleşmesi Mehmet Cihangir Yücel İnşaat Yüksek Mühendisi ile imzalandı

Gül İnşaat'ın Vista Residence 4 projesinde 250 bin TL'ye 2+1!

Gül İnşaat'ın Vista Residence 4 adlı projesinde 2+1'ler 250 bin TL ila 285 bin TL'ye; 3+1'ler ise 300 bin TL ila 395 bin TL'ye satılıyor. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanıyor

Nish Adalar'ın inşaatında son durum!

Özyazıcı İnşaat'ın Maltepe Süreyyapaşa'da inşa ettiği Nish Adalar projesinin inşaatını www.havadanemlak.com 'un uçuş ekibi görüntüledi  

İnşaat muhasebesi defteri Haberi

İnşaat muhasebesi defteri

Şükrü Kızılot'un İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler yazısı;



İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler, vergi kanunları ve diğer mevzuat yönünden tutulması zorunlu ya da isteğe bağlı olan defterler şeklinde ikili bir ayrıma tabi tutulabilir. 


VERGİ KANUNLARI YÖNÜNDEN TUTULMASI ZORUNLU OLAN DEFTERLER 1 - Defter Tutma Usulünün Belirlenme Esasları Vergi Usul Kanunu (VUK)'nun 176. 

maddesinde defter tutma açısından tüccarlar iki sınıfa ayrılmışlardır. 


Birinci sınıf tüccarlar bilanço esasına göre, ikinci sınıf tüccarlar ise işletme hesabı esasına göre defter tutarlar. 

Kimlerin birinci sınıfa dahil olduğu VUK'un 177. maddesinde alım, satım ve hasılat tutarları belirlenerek sayılmış olup, yıllık alımları veya satışlarına ilişkin tutarları, VUK'nun 177. maddesinde yer alan tutarları aşan tüccarlar I. sınıfa dahildirler ve bilanço esasına göre defter tutarlar. 

Bu bağlamda, inşat ve onarım işi ile uğraşan...