02 / 05 / 2024

inşaat mühendisi Mükemmel Sarımsakçı

inşaat mühendisi Mükemmel Sarımsakçı

Amerika’da ‘Turkish Trump’ (Türk Trump) olarak bilinen İnşaat Mühendisi Mükemmel Sarımsakçı kimdir? Mükemmel Sarımsakçı bugüne kadar hangi işlere imza attı?

İnşaat Mühendisi Hasan Mert vefat etti!

Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. çalışanlarından, DSİ Asana ve Isparta eski Bölge Müdürü inşaat mühendisi Hasan Mert hayatını kaybetti.

İnşaat mühendisi Hüseyin Eryüksel vefat etti!

Akhisarspor eski başkanı, inşaat mühendisi Hüseyin Eryüksel yaşamını yitirdi...

Türkiye'de kaç inşaat mühendisi işsiz?

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye'de her 3 inşaat mühendisinden biri işsiz.

Taner Yüzgeç: 300 bininci olan inşaat mühendisi olmasın! 

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, TBMM Deprem Komisyonu’na inşaat mühendisliği bölümü ile ilgili öneride bulundu. 

Marmara depremini yaşayan inşaat mühendisinden uyarı!

Marmara depreminde dört yakınını kaybeden, kızı ve eşiyle bir bölümü çöken 5 katlı binadan çıkmayı başaran 63 yaşındaki inşaat mühendisi Çetin Kışlalı meslektaşlarını uyardı...

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Her yıl 10 bin inşaat mühendisi mezun oluyor! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Türkiye'de 150 bin inşaat mühendisinin olduğunu, üniversitelerden her yıl 10 bin inşaat mühendisinin mezun olduğunu belirtti.

Kilis'te inşaat mühendisini öldüren 3 zanlı tutuklandı!

Kilis'te zeytin bahçesinde gömülü bulunan cesedin, inşaat mühendisi A.A'ya ait olduğu belirlendi. Çalışmalar sonucunda yakalanan 3 zanlı tutuklandı...

İnşaat mühendisi Mazlum Gözenoğlu vefat etti!

Mardin Nusaybin'de uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu şehit olan inşaat mühendisinin 27 yaşındaki Mazlum Gözenoğlu olduğu belirlendi.

Ankara'da inşaat mühendisi, demirci ustasını vurdu!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, inşaat mühendisi İsmail B., alacak verecek nedeniyle anlaşamadığı demirci ustası Mesut E.'yi tabancayla vurup ağır yaraladı.

İzmir'de rüşvet alan inşaat mühendisi suçüstü yakalandı!

İzmir'de, davalarda bilirkişi olan yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., lehine rapor düzenlemeyi teklif ettiği müteahhit A.B.Ç.'den rüşvet alırken yakalandı ve gözaltına alındı.

STFA’dan geleceğin inşaat mühendislerine destek!

STFA; özel bir program ile geleceğin inşaat mühendislerine destek veriyor. İnşaat Mühendisi yetiştirme, geliştirme, işe alma ve yerleştirme programı olarak tasarlanan “Future Engineers”a ilk yılında, farklı üniversitelerden 517 öğrenci başvuru yaptı.

Adana'da inşaat mühendisi adayları milletvekili olma yolunda!

Adana'da inşaat mühendisliği bölümünü okuyan Can Çete (19) ve  Mehmet Can Tör (21), İYİ Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

inşaat mühendisi Mükemmel Sarımsakçı Haberi

inşaat mühendisi Mükemmel Sarımsakçı

Mükemmel Sarımsakçı 48 yaşında. Ankara doğumlu. Galatasaray Lisesi mezunu. Üniversiteyi Colorado’da okudu. Daha sonra Stanford Üniversitesi’nde master yaptı. 


İlk iş deneyimine 1991 yılında Bechtel Corporation'da başlayan Sarımsakçı, burada 6 yıl boyunca inşaat mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra, Ben C. Gerwick, Inc., IBRA Holding, Polidev International, Aeolus Apollo Alto Energy LLC gibi firmalarda çalıştıkran sonra kendi şirtketi Alterra International’i kurdu.


Sarımsakçı Amerika'da "Turkish Trump" (Türk Trump) olarak biliniyor. Amerika'da kendisine ismi yerine "Mike" diyorlar. 


Mükemmel Sarımsakçı, evli ve 3 çocuk babasıdır.


Mükemmel Sarımsakçı'nın projelerinden bazıları

1.Tacikistan’da Serena Otel 

2.Kazakistan Saks Fifth Avenue Kazakistan Amun Capital Offices

3.Dallas’ta 274 Key Marriot rezidans ve otel  

4.Dallas’ta Teknoloji’nin Mekkesi denilen Alto 211 18 katlı ofis kulesi 

5.Bakü’de 1.5 milyar dolarlık Yoo-Karma projesini yönetti 

6.Romanya’da 100 hektarlık gayrimenkul geliştirme projesi 

7.Dallas’ta Butler Brothers Şirketi’nin...