16 / 05 / 2024

inşaat piyasası 2014

inşaat piyasası 2014

(İMSAD) tarafından yılda dört kez düzenlenen 'Ekonomi Toplantısı'nın ikincisi gerçekleştirildi..14.8 milyar TL'si kamu, 23.8 milyar TL'si özel sektör olmak üzere inşaat harcamaları ticari fiyatlarla toplam 38.7 milyar TL'ye ulaştı.

Fidan, ‘MİT ve Dışişleri takipte’ demişti! KKTC’de inşaat sektöründe yabancılara yap-sat yasağı!

KKTC’de inşaat piyasasına son zamanlarda yabancı ilgisinin artması, Kıbrıs Türkleri arasında önce “Fiyatlar yükseliyor. Çocuklarımıza konut alamıyoruz” tartışmalarına, İsrail-Hamas çatışmasıyla da “Yahudiler Kıbrıs’ı satın alıyor” iddialarına neden oldu. Olayın ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

Geçtiğimiz hafta inşaat piyasasında yaşanan artışlardan yakınan müteahhitlere bugün sevindirici haber geldi. İnşaat demir fiyatlarına okkalı bir indirim geldi! Fiyatlar düştü! 1 ton demir fiyatı 2023 ne kadar oldu?

İnşaat sektöründeki zayıflık alüminyum piyasasını nasıl etkileyecek? 

Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl için düşük otomotiv üretimi ve inşaat sektöründeki zayıflık sebebiyle alüminyum piyasasında arz fazlası oluşacağını belirtti...

Manisa'da inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok!

15 Temmuz darbe girişimi, inşaat ve emlak sektörünün kalbine hançer gibi saplandı. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok" dedi.

Çoğu inşaat piyasasından 25 işadamına yurtdışı yasağı!

Adana'da FETÖ örgütü ile ilişkileri bulunduğu iddiası ile bin dolayında kamu görevlisi ve sivil gözaltın alınıp yarısına yakını tutuklanırken, operasyonlar devam ediyor. Çoğu inşaat piyasasında iş yapan 25 kişinin yurtdışına çıkışı yasaklanıp, bir kısmının da mal varlıklarına el konuldu.

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Konut inşaat maliyetleri arttı!

Türkiye'deki konut inşaat maliyetleri, 2014 Eylül ayı ile 2015 Eylül tarihleri arasında yüzde 5,9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

2014'te büyüme inşaat sektörü ve hizmette oldu!

Fortune Türkiye'nin 8. kez gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinin 2014 yılı sonuçları açıklandı. 2014 yılında ekonomik büyümenin üretimden ziyade, hizmet ve inşaat sektörleri odaklı gerçekleştiği oldu.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi 10 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

Bilecik Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kazandırılan Gençlik Merkezinin inşaat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bilecik Gençlik Merkezi inşaatına 2014 yılında başlanıldı.

inşaat piyasası 2014 Haberi

inşaat piyasası 2014
Türkiye inşaat Malzemesi Sa' nayicileri Derneği (İMSAD) tarafından yılda dört kez düzenlenen 'Ekonomi Toplantısı'nın ikincisi gerçekleştirildi. "Siyasi iklim ve Ekonomik Gelişmeler" konusunun ele alındığı toplantıda, Türkiye İMSAD'ın "Aylık Sektör Raporu"nun, Mayıs 2014 verileri baz alınarak Türkiye ekonomisinin makro göstergeleri ile inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün 2014 Ocak-Nisan sonuçları değerlendirildi. Mayıs 2014 "Aylık Sektör Raporu"na göre, 2014 yılının ilk çeyrek döneminde, 14.8 milyar TL'si kamu, 23.8 milyar TL'si özel sektör olmak üzere inşaat harcamaları ticari fiyatlarla toplam 38.7 milyar TL'ye ulaştı.


Aydınlık...