08 / 05 / 2024

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı

Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada buluşturacak.

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

Oğuz Kırkgöz'ün acı günü! Babası Mustafa Rafet Kırkgöz vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Üyelerinden Oğuz Kırkgöz'ün babası Mustafa Rafet Kırkgöz hayatını kaybetti. 

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Mahmut Dereli: Konut alıcıları yatırımlarından vazgeçmedi!

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, koronavirüs salgının konut sektörüne etkisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İntema İnşaat yönetim kurulu komiteleri çalışma esaslarını güncelledi!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş. tarafından yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları hakkında açıklama yapıldı. İşte İntema İnşaat yönetim kurulu komiteleri çalışma esasları...

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Güneş Biber, Tek-Art İnşaat'ın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Tek-Art İnşaat Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden olan Seyfettin Çilesiz'in istifa etti. Görevinden ayrılan Seyfettin Çilesiz'in yerine Güneş Biber'in Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Konut kredisine yoğun talep!

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle tüketiciler bankalara akın etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli,  ''Özel bankalardan da faiz indirimi gelecek mi?'' sorusuna cevap verdi.

Faiz indirimi konut satışları artıracak!

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Dereli, "Hem gayrimenkul geliştiricilerinin hem de konut alıcılarının beklediği faiz indirimi haberiyle satışlarda ciddi anlamda bir yükseliş bekliyoruz" dedi...

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı Haberi

İnşaat Platformu kuruluş çalışması başladı


Türkiye’nin lokomotifi inşaat sektöründe, “İnşaat Platformu” kuruluş çalışması başladı. İnşaat Platformu; mimar, müteahhit, inşaat sanayisi olmak üzere sektörün tüm kesimlerinin bir arada olacağı, sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin değerlendirilip, ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılmasını gerçekleştirecek bir sivil toplum buluşması olmayı hedefliyor. 


Temmuz ayında, vefa ödülleri sahiplerini bulacak

İnşaat Platformu kurulmasına ilişkin ilk çalışma 26 Mayıs tarihinde, Mecidiyeköy’deki Anba Yayın Grubu merkez binasında düzenlendi. ANBA Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Kılınç ve Nezihe Kılınç’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, Hafele Türkiye Pazarlama Direktörü Eda Başar Uytun, B-ST Yapı Denetim AŞ’den Latif Adalı, Evrenol Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Mehpare Evrenol’in aralarında bulunduğu sektör temsilcileri katıldı. İnşaat Platformu kuruluş sürecinde, Türkiye İMSAD Başkanı- Türk Ytong Yönetim...