08 / 07 / 2024

İnşaat projelerine denetim

İnşaat projelerine denetim

Çevre düzenlemesi konusunda denetime tabii tutulan inşaatlarda; yol ve kaldırım işgalleri konusunda önemli uyarılar yapılarak, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda inşaatlarda çalışma sürelerine uyulması konusunda hatırlatma yapılıyor.

İnşaat sektöründeki denetim ihlali tehlike saçıyor! Kontrol şart!

İnşaat sektöründe denetim ihlali tehlike saçmaya devam ediyor. Kütahya'da bir okul inşaatında beton dökülürken çökme meydana geldi. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

İntema İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

İzmir'deki dönüşüm projelerine bakanlıktan destek!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında enkaz alanlarında inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projelerine her türlü yardımın yapılacağını açıkladı.

İnşaat projelerine denetim Haberi

İnşaat projelerine denetim

Çevre düzenlemesi konusunda denetime tabii tutulan inşaatlarda; yol ve kaldırım işgalleri konusunda önemli uyarılar yapılarak, vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda inşaatlarda çalışma sürelerine uyulması konusunda hatırlatma yapılıyor. Kaldırımlara konulan inşaat malzemelerinin yaya kullanımını engellediğini belirten ekipler, yasal prosedüre uymayan inşaat sahiplerine süre verdi. 

Süre sonunda durumunda düzeltme yapmayan inşaatlara cezai muayedeler uygulanacak. 


Jüt file uygulaması ve iskelelerin kurulumu konusuna da özel önem veren Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, işçilerin can güvenliğinin her şeyden önde tutulması konusunda inşaat sahiplerini uyardı. İnşaatın yüzde 80'nin tamamlanmasının ardmdan, sıva ve mantolama aşamasında jüt file kullanımının zorunluluğunu da hatırlatan ekipler, ilçenin tamamında bu denetimlerin rutin olarak devam edeceğini belirtti. 


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, "İlçemiz, hiçbir yaptırıma gerek kalmadan vatandaşların gönüllü olarak başlattığı bir kentsel dönüşüm süreci...