13 / 05 / 2024

inşaat rekorla kapattı

inşaat rekorla kapattı

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020'de yüzde 9.1 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020'yi 2019'a göre yüzde 9,1 büyüyerek kapattı. 

İnşaat sektörü yılı pozitif tarafta kapattı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya çıkaran “Hazır Beton Endeksi” 2020 Aralık Ayı Raporu’nu yayınladı.

İnşaat sektörü Temmuz'u iyi kapattı!

“Hazır Beton Endeksi” 2020 Temmuz Ayı Raporu açıklandı. Temmuz ayında inşaat faaliyetleri olumlu geçti. 

İnşaat ve konut sektörü 2019'u nasıl kapattı?

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’ raporuna göre; inşaat harcamaları bölgeler arasında farklı büyüme performansları göstermeye devam etti...

İnşaat 2. çeyreği gerileme ile kapattı!

Hazır Beton Endeksi 2019 Haziran Ayı Raporu’ndaki bütün endeks değerleri, inşaat sektöründe mevcut ve beklenen faaliyet düzeyinin yeterli olmadığını ortaya koydu. Rapor, sektörde bir canlanma belirtisi bulunmadığına işaret etti...

Didim'de paralarını alamayan inşaat işçileri siteye giden yolu kapattı!

Aydın Didim'de uzun süredir paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı. İşçiler hak ettikleri parayı almak için inşaata giden yolu kapattı.

ABD'de inşaat harcamaları 2017'de yükseldi!

Aralık ayında yüzde 0,7 artışın yaşandığı ABD'deki inşaat harcamaları 2017'yi beklenenden daha iti bir performansla kapattı..

Adana Çukurova'da inşaat halindeki binanın istinat duvarı yıkıldı!

Adana'da inşaat halindeki bir binanın istinat duvarı, toprak kayması sonucu yola doğru çöktü. Polisin yolu güvenlik şeridiyle kapattığı olayda ölen ya da yaralanan olmazken, aynı duvarın yaklaşık bir yıl önce de yıkıldığı belirtildi.

Ardahan'da inşaat sezonu tamamen kapandı!

Kar yağışının ardından dondurucu soğukların başladığı Ardahan'da inşaatlardaki çalışmalar da tamamen durdu. Ardahan'ın Göle İlçesinin önde gelen inşaat firmalarından Karizma İnşaat Göle Karlıyazı Köyü ilköğretim Okulundaki çalışmasını bitirerek sezonu kapattı.

BIST 100'de en fazla değer kazancı inşaat sektör endeksinde!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,31 artışla 78.472,57 puandan kapattı. Sektör endeksleri arasında en fazla değer kazancı yüzde 1,85 ile "inşaat" sektör endeksinde gerçekleşti.

Avcılar’da konut projesi inşaatında iş kazası!

Avcılar’da hayata geçirilen inşaat projesinde bir işçi 24′üncü kattan düşerek yaşamını yitirdi. İşçiler Avcılar-TEM bağlantı yolunu trafiğe kapattılar.

Vodafone Arena inşaatında çalışmalar neden yavaşladı?

Beşiktaş’ta Vodafone Arena inşaatının canlı yayını Aralık 2015’te durduruldu. Başkan Fikret Orman, “Nazar değiyor diye kapattık” dedi. İşin aslının ise yüklenici firmaya ödemelerdeki aksama nedeniyle çalışmaların yavaşlaması olduğu ortaya çıktı.

inşaat rekorla kapattı Haberi

inşaat rekorla kapattı

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı.  1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak. Yeni hedef ise, 1 milyon 500 bin konut satmak. Gayrimenkul sektörü, seçimlerin damga vurduğu 2015'i rekor satışla kapattı. İki seçim süreci nedeniyle ertelenen talebi yılsonuna doğru satışa çeviren sektör, 1 milyon 200 bin konut satışıyla yeni bir rekora satılacak imza attı. 2014'te 1 milyon 164 bin satış yapıldığını hatırlatan sektör temsilcileri 2016'da satış hedefini de büyüterek, 1 milyon 500 bin konut satmayı planlıyor. 1 milyon 500 bin satışa ulaşmanın zor olamayacağını belirten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye iç pazarının zaten dinamik bir yapısı olduğunu ve her yıl 600 bin...