06 / 05 / 2024

inşaat sektörü 10 yıllık büyüme

inşaat sektörü 10 yıllık büyüme

Türkiye'de Yeni Çağ Gazetesi'nden Remzi Özdemir'in yazısına göre;Türkiye, krediyle büyüdükçe büyüdü. Soluk bile almadan. Çünkü soluk almak bile düşmeye neden olabilecekti. 10 yılda Türkiye sadece inşaat sektörü ile büyüdü...

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

Almanya'da inşaat sektöründe 10 ay boyunca normale dönüş beklenmiyor!

Alman şirketler, devam eden yeni tip koronavirüs  salgını nedeniyle yılın son çeyreğine kadar inşaat sektörünün faaliyetlerinde normale dönüş beklemiyor.

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

İnşaat sektörünün hacim endeksi yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,6 azaldı. İlk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi inşaat sektöründe yüzde 10,9 azaldı.

İnşaat sektöründe 10 yeni düzenleme!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında inşaat sektörünü ilgilendiren 10 madde öne çıktı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 10.7 azaldı!

TUİK Ağustos ayı güven endeksi sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 10.7 azaldı.

inşaat sektörü 10 yıllık büyüme Haberi

inşaat sektörü 10 yıllık büyüme

Koş yoksa düşersin! Ak Parti'nin 10 yıldır uyguladığı bu politikada Türkiye, krediyle büyüdükçe büyüdü. Soluk bile almadan. Çünkü soluk almak bile düşmeye neden olabilecekti. 10 yılda Türkiye sadece inşaat sektörü ile büyüdü. Sektör ise krediyle. Amerika'nın ucuz dolar politikasının sonuna gelinmesi kıyametin ayak seslerinin şimdiden duyulmasına neden oldu. Artık ABD'nin parasal genişlemeden çıkması an meselesi. Ama bu ay ama bir sonraki ay! 10 yıllık canlı ekonomisi bu sıcak paraya dayalı Türkiye şimdiden kâbus görmeye başladı. 

Kâbusu bile Türkiye'de işlerin durmasına neden oldu. Bankalar artık sendikasyon kredisini öyle kolay bulamıyorlar. Bulsalar bile eskisi gibi ucuz değil. Doğal olarak kredinin maliyetini artırdılar. 

Konut ve tüketici kredileri her geçen gün pahalılaşıyor. Daha hükümetin tedbirleri devreye girmeden bu kredilerde faizler yükselmeye başladı. 

2014 yılında Türkiye, ciddi...