28 / 07 / 2024

inşaat sektörü ali babacan destek

inşaat sektörü ali babacan destek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın inşaat sektöründeki sıkıntılara dikkat çekerek sanayinin ekonomideki payının arttırılması yönündeki açıklamalarına, inşaatçılardan da sanayicilerden de destek geldi. Babacan'ın sözlerini muhalefet de olumlu buldu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

İnşaat sektöründen arsa maliyetlerinde ve vergilerde indirim talebi!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerindeki fahiş zamların altını çizen Aydın, arsa maliyetlerinin, vergilerin ve konut kredisi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Çuhadaroğlu Metal Pazarlama Müdürü Ali Tuna Şenatlı, koronavirüs salgınının inşaat sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Koronavirüs Antalya'da inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Antalya'nın Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği Başkanı Mehmet Ali Ünal, koronavirüsün inşaat sektörüne olan etkilerini anlattı. Ünal, müteahhitlerin sınıflandırılması, hafriyat ve yapı denetim konularında sıkıntı yaşadıklarını belirtti...

2018'de inşaat sektörünün büyümeye katkısı artacak!

Ali Dumankaya,"2018 yılında inşaat sektörünün büyümeye katkısı artarak devam edecek" dedi. 

Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var!

Çırağın Group Kahramanmaraş’ın doğusunda yapacağı yeni projesiyle büyük bir yeniliğe daha imza atacak. Çırağın Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, "Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var." dedi

Ali Nuhoğlu: İnşaat sektöründe en parlak kent İzmir!

Nuhoğlu İnşaat Çeşme'de hayata geçirdiği Marinera Çeşme projesini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardı. İzmir'deki yatırımlarına devam edeceklerini belirten Nuhoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu inşaat sektöründe en parlak kentin İzmir olduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Ali Aydın: İnşaat sektörü zor süreçte!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın düzenlediği basın toplantısı ile inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi.

Ali İhsan Girgiç: İnşaat sektörü ekonomiyi hareketlendiriyor!

Müteahhitler Derneği Başkanı Ali İhsan Girgiç, inşaat sektörünün ekonomiyi hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi. Girgiç, inşaat sektöründeki dinamizmin, hareketliliğin, o bölgenin ekonomisine hareket getirdiğini ifade etti.

Akdeniz İnşaat, inşaat sektörünün en dijital şirketi oldu!

Dijitalleşme endeksine göre inşaat sektörünün en dijital şirketi ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketi Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş. oldu.

Ali Haydar Konca: İnşaat sektöründe yapı stokları güçlendirilmeli!

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca: "Yeni 17 Ağustosların yaşanmaması için inşaat sektöründe yasal boşluklar hızla doldurulmalı, yapı stokları hızla güçlendirilmeli, depreme karşı sosyal bilinç oluşturulmalıdır" dedi.

İnşaat sektörü seçimden nasıl etkilendi?

Kısa adı KİİTDER olan Kayseri inşaat işçileri ve Taşeronları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavaklıoğlu, gazetemize seçim sonrası inşaat sektörünün genel durumunu değerlendirdi.

inşaat sektörü ali babacan destek Haberi

inşaat sektörü ali babacan destek


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Türkiye’de artan dikey yapılaşmanın rantı artırarak, kolay ve hızlı para kazanmanın önünü açtığı ve bu durumun da ekonomide sanayinin payının giderek azalmasına neden olduğu yönündeki açıklamaları, başta inşaat sektörü ve sanayiciler olmak üzere iş dünyasından muhalefete kadar tüm kesimlerden tam destek aldı. Sanayiciler, ekonomide sanayinin payınının azaldığına yıllardar dikkat çektikleini, inşaatçılar da, birçok yan sanayi sektörünü ciddi şekilde destekleyen inşaatı sanayiden ayırmanın mümkün olmadığını vurguladı. Muhalefet partileri ise, Babacan’ın açıklamalarını gecikmiş de olsa doğru açıklamalar olarak değerlendirdi. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Babacan’ın açıklamalarının son derece olumlu olduğunu söyledi. Sanayinin ekonomideki payının artırılması gerektiğinin söylenmesinin bile kendilerini heyecanlandırdığını kaydeden Bahçıvan şöyle konuştu: “Türkiye’nin yeni bir sanayi heyecanı hikayesine ihtiyacı var. Biz ekonomi yönetimi ile...