05 / 05 / 2024

İnşaat sektörü bu yıl gelişecek mi

İnşaat sektörü bu yıl gelişecek mi

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Esfender Korkmaz bugünkü yazısında Türk inşaat sektörünün şu anki durumunu kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörünün en zenginleri belli oldu!

İnşaat sektörünün en zengin aileleri belli oldu. Ekonomist Dergisi'nin 'En zengin 100 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Peki en zengin 100 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler ve aileler yer aldı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründeki zamlar el yakıyor!

Son zamanlarda, özellikle Mart'tan beri kurlarda yaşanan yükseliş, inşaat maliyetlerinin de hızlı bir şekilde artmasına neden oldu. İnşaat sektörünün malzeme kalemlerinde el yakan zamlar yapıldı. Peki sektör bu konuda ne diyor?

İnşaat sektöründe yasak var mı?

Bu akşam saat 19:00'dan itibaren tam kapanmaya geçiliyor. İnşaat sektörü tam kapanmaya dahil mi, yasak var mı? İşte o sorunun cevabı...

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

İnşaat sektörüne sıkı denetim!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilip bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri geliştirilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

İnşaat sektörünün güçlü oyuncularından Mesa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, sektörün 2021 beklentilerine ilişkin konuştu. Mert Boysanoğlu, "İnşaat sektörü de dönüşerek büyüyecek" dedi.

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

İnşaat sektörünün CFO'ları dönüşüme liderlik ediyor!

Finans dünyasının ve kuruluşlarının güçlü, istikrarlı CFO'lara her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var. İnşaat sektöründe işletmeleri istikrara kavuşturmak ve iyileştirmek için CFO'lara ihtiyaç duyuluyor.

İnşaat sektöründe yeterlik sınıflandırmasına ihtiyaç var!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin üç ayda bir yayınladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ekim 2020 sayısı yayınlandı. raporda, “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişikliğe dikkat çekildi.

İnşaat sektörü bu yıl gelişecek mi Haberi

İnşaat sektörü bu yıl gelişecek mi

İnşaat sektörünün milli gelirimiz içindeki payı 2014 yılı için yüzde 6.7 ve 2015 yılı için ise yüzde 6.4 oldu. Ayrıca bu sektör 2014 yılında yüzde 9.4 oranında büyürken, 2015 yılında yüzde -1.2 oranında daraldı. Genel olarak göstergeler  2016 yılının ilk çeyreğinde de daralma olacağını gösteriyor. Hükümetin faizleri düşürme talebinin altında yatan nedenlerden birisi de inşaat sektörünün yeniden canlanmasıdır.İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüksek değil ve fakat sürükleyici sektördür. İstihdamın artmasına yardımcı olur. İnşaat sektörü çok sayıda ara malı kullandığı için, diğer sektörlerde de canlanma olur.Öte yandan TOKİ kanalıyla devlet de inşaat sektöründen gelir sağlıyor. Ayrıca Hükümet TOKİ'ye cami ve öğrenci yurdu gibi sosyal inşaatları da yaptırıyor.Bu sene de inşaat sektörünün iyi gitmeyeceği anlaşılıyor... Son aylarda, Şubat, Mart ve...