30 / 04 / 2024

inşaat sektörü ekonomisi 2016

inşaat sektörü ekonomisi 2016

TÜİK milli gelir revizyonuyla 2015’te 9 bin 130 dolar olan kişi başı milli geliri 11 bin 14 dolara çıkardı. TÜİK Başkanvekili Mehmet Aktaş, ekonomi verilerinde en önemli değişikliğin inşaatta yaşandığını anlattı.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta yüzde 5,8 büyüdü!

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde yüzde 1,5 daraldı. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü Mart 2021'de yüzde 1,9 artış kaydederken, imalat sanayi yüzde 2,1 ve inşaat sektörü yüzde 5,8 büyüdü.

İnşaat sektörünün hacim endeksi yüzde 10,9 azaldı!

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,6 azaldı. İlk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi inşaat sektöründe yüzde 10,9 azaldı.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

Büyüyen Türkiye için gelişen bir inşaat sektörüne ihtiyaç var!

İnşaat sektörünün büyük bir ekonomik havuz oluşturduğunu söyleyen Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Tolga Çehreli: İnşaat sektörü ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür!

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Çehreli sektörün ekonomide lider konumda olduğunu ifade etti.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

Türkiye'de inşaat sektörü büyüyor!

TÜRKİYE ekonomisi  dengeli büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. En çok büyüme gösteren alanlardan bir olan inşaat sektöründe ise yüzde 6.8'lik artış yaşandı. 

İnşaat sektörü 250 sektörü harekete geçiriyor!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1’in altına düşürmelerinin Türkiye ekonomisi için sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Bezci, inşaat sektörünün 250 ayrı sektörü harekete geçirdiğini söyledi.

İnşaat sektörü KOSGEB'in çağrılarına dahil edilmeli!

STSO 2016 Yılı 1. Olağan Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı gerçekleşti. STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ülke ekonomisi için önemli güç olan inşaat sektörünün, KOSGEB'in bundan sonraki çağrılarına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Ekonomisi günden güne güçlenen Başkent Ankara, ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi ivme kazandı.

İrfan Balkanlıoğlu: Ordu'nun ekonomisi inşaat sektörüyle kalkınacak!

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında Başkan Kadem Bacaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Balkanlıoğlu, inşaat sektörünün ekonominin sürükleyici unsuru olduğunu ifade etti.

Türk ekonomisi 10 yıldır inşaat sektörüyle büyüyor!

Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı olan Sedat Dönmez bugünkü yazısında inşaat sektörünü ve sektördeki krizi anlattı. İşte o yazı....

inşaat sektörü ekonomisi 2016 Haberi

inşaat sektörü ekonomisi 2016

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milli gelir revizyonuyla 2015’te 9 bin 130 dolar olan kişi başı milli geliri 11 bin 14 dolara çıkardı. 2 bin dolarlık artış yaşanırken TÜİK Başkanvekili Mehmet Aktaş, “Biz olanı daha iyi ölçtük, yine revizyon olsa yine yukarı doğru olur” diye konuştu. 


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), beklenen milli gelir revizyonunu yaptı ve kişi başına düşen geliri 2015 itibariyle 11 bin 14 dolar seviyesine çıkardı. Daha önceki hesabıyla 2015 yılı kişi başına milli gelir 9 bin 130 dolardı. Yani hesap değişimiyle 1884 dolar daha artış oldu. 2015 yılındaki büyüme de yüzde 4’ten yüzde 6.1’e çıktı. TÜİK Başkan Vekili Mehmet Aktaş, “‘TÜİK, bir gecede milletin cebine şu kadar para koydu’ derler. Aslında milletin cebinde ne kadar para olduğuyla ilgili...