28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü gelişti mi

İnşaat sektörü gelişti mi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Son yıllarda Irak, Libya ve Rusya pazarlarının daralması nedeniyle maalesef kapasite daralmasına maruz kaldık. Biz de artık başka pazar arayışlarına girdik" dedi.

İnşaat sektörü 20-30 yıl daha gelişmeye devam edecek!

Astaş Holding, İstanbul'un gözde lokasyonlarında yatırım için kolları sıvadı. Yönetim Kurulu Başkanı Aşçı, "Tek parti iktidarıyla önümüzü görüyoruz. 2 yılda 2 milyar dolarlık yatırım planımız var. Kentsel dönüşüme yoğunlaştık" dedi.

İnşaat sektörüne derin nefes aldıran gelişme! Demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi!

İnşaat sektörünün en büyük problemi olan malzeme fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Bugün demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe fırtına kopacak ama ne zaman? Demir fiyatları ne kadar oldu? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira? 

İnşaat sektöründe fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Çimentoya zam, demire zam derken zam gündemi yerini indirimlere ve sessizliğe bıraktı. Demir fiyatlarına geçtiğimiz haftalarda gelen peşe peşe indirimler son günlerde yerini sessizliğe bıraktı. Peki demir fiyatları bugün ne kadar?

İnşaat sektörüne indirim yağmuru! Demir fiyatlarına 200 lira indirim geldi! Hurda ve kütük fiyatları kaç lira oldu?

İnşaat sektöründeki fahiş zamlar yerini indirimlere bıraktı. Geçtiğimiz haftadan itibaren demir fiyatlarına adeta indirim yağmuru yağıyor. İndirimlerin ardı arkası kesilmezken demir fiyatları dip seviyelere düştü. İşte 19 Nisan 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

İnşaat sektörünün gözü Türkiye Ekonomi Modeli'nde!

İnşaat sektörünün gözü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yarın açıklanacak olan Türkiye Ekonomi Modeli'nde...

İnşaat sektörü teknolojiyle dönüşecek!

KPMG tarafından yapılan araştırmaya göre, teknoloji, inşaat sektörünü de değişime zorluyor. Peki inşaat sektörü teknolojiyle nasıl değişecek? İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

İnşaat sektörünün en zenginleri belli oldu!

İnşaat sektörünün en zengin aileleri belli oldu. Ekonomist Dergisi'nin 'En zengin 100 Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Peki en zengin 100 listesinde inşaat sektöründen hangi isimler ve aileler yer aldı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

İnşaat sektörünün Nisan 2021 karnesi!

TMB, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen Nisan 2021 İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınladı. Peki raporda hangi değerlendirmelere yer verildi? İşte rapordaki genel ekonomi ve inşaat sektörü tespitleri...

İnşaat sektörüne sıkı denetim!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilip bu sorunlarla ilgili çözüm önerileri geliştirilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektörü gelişti mi Haberi

İnşaat sektörü gelişti mi

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Son yıllarda Irak, Libya ve Rusya pazarlarının daralması nedeniyle maalesef kapasite daralmasına maruz kaldık. Biz de artık başka pazar arayışlarına girdik ve bu kapsamda Güney Amerika ile Batı Afrika gezilerimiz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuda öncülük ediyor" dedi.


Capital ve Ekonomist dergilerince bu sene 5'incisi düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesinin, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger moderatörlüğündeki "Global Marka Yolculuğu" oturumunda konuşan Yenigün, binlerce insanın marka olmak için hedef koyduğunu ancak herkesin başarılı olamayabileceğini söyledi.


Birliğin üye sayısının 142 bin olduğunu aktaran Yenigün, Türkiye'de 300 bin dolayında müteahhidin bulunduğunun söylendiğini dile getirdi.


Ağırlıklı olarak yurt dışında çalıştıklarını bildiren Yenigün, şöyle konuştu:


"1972 yılında Libya'ya açılarak başlamışız. Şimdiye kadar 107 ülkede 900 bin civarında proje, 325 milyon...