07 / 05 / 2024

İnşaat sektörü hız kestimi

İnşaat sektörü hız kestimi

15 Temmuz'da Fettuhlahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi her alanda milli iradenin etkisiyle püskürtüldü.

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam çıkmazına girdi! Beton ve çimento fiyatlarının önüne geçilemiyor!

İnşaat sektöründe beton ve çimento fiyatlarındaki orantısız artış sektörün gündemine bomba gibi düştü. Beton ve çimento fiyatlarında rekor artışlar özel ve kamu sektör yatırımlarını ciddi şekilde etkiledi. İnşaat sektörü bir zam çıkmazına girdi ve önüne geçilemiyor...

İnşaat sektörünün gözü Türkiye Ekonomi Modeli'nde!

İnşaat sektörünün gözü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yarın açıklanacak olan Türkiye Ekonomi Modeli'nde...

İnşaat sektöründe canlanma için girdi maliyeti sorununun çözülmesi şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2022'nin ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda sektörde “reel” biçimde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümündeki ihtiyaca işaret edildi.

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi, tedarik zincirindeki kriz ve iş gücündeki yetersizlikler sebebiyle hız kesti.

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmiyor!

İnşaat sektöründe maliyet artışları hız kesmiyor. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, inşaat sektöründeki maliyetlerde yüzde 140-150 artış yaşandığına vurgu yaptı ve konut fiyatlarının artacağına dikkat çekti.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Zehra Zümrüt Selçuk: İnşaat sektörü büyümeye önemli katkı sağlıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İnşaat sektörü önemli çünkü ekonomide lokomotif sektörlerden birisi. İnşaat sektörünün büyümeye önemli katkı sağladığını görüyoruz" dedi.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat sektörü ve konut dönüşümü hız kazanmalı!

İnşaat sektöründe durağan günler geride kaldır. İki yılın ardında ilk kez yüzde  6,4 büyüyen inşaat sektörü, Türkiye’nin 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyüyen ekonomisine 0,5 puan katkı sağlamış oldu. 

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

İnşaat sektörü hız kestimi Haberi

İnşaat sektörü hız kestimi

15 Temmuz'da Fetuhlahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimi her alanda milli iradenin etkisiyle püskürtüldü. Hükümetin hızla attığı adımların etkisiyle normalleşme sürecine geçilirken sektörler de rahat nefes aldı. Sıcak gündeme rağmen inşaat sektöründeki hareketliliğin devam ettiğini vurgulayan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türk er, kredi faizlerinin düşmesi halinde canlanmanın artacağını vurguladı. Türker, Emlak Konut'un bugün başlattığı kampanyanın sektörde doping etkisi yaratacağına dikkat çekti. 



YABANCILARIN GÜVENÎ SÜRÜYOR 


Hükümetin aldığı tedbirlerin kendilerini rahatlattığını aktaran Türker, "Projelerimizin finansmanında EBRD gibi kuruluşlarla çok uygun koşullarda çalışmaya devanı ediyoruz. Bu da ülkemize ve şirketimize güvenin önemli bir göstergesi" dedi. Türker, "Finans piyasalarının normalleşmesi, faizin, dövizin sakin seyretmesi ağustosta endişe edilen ölçüde düşüş yaşanmasını önleyecektir" diye konuştu. 



Sabah...