29 / 04 / 2024

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi, tedarik zincirindeki kriz ve iş gücündeki yetersizlikler sebebiyle hız kesti.



Merakla beklenen IHS Markit CIPS verilerine göre, İngiltere'de Ağustos 2021'de 55,2 seviyesinde olan imalat sanayi satın alım yöneticileri endeksi (PMI), Eylül 2021'de 52,6 seviyelerine geriledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklanan resmi verilere göre, piyasalarda sektör bazlı öncü gösterge şeklinde bilinen PMI verilerinde 50 seviyesinin üzeri büyümeye, bu seviyenin altı da daralma şeklinde belirtiliyor. 

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, son üç aydır büyüme hızı azalmış olan inşaat sektöründe, yol yapımında-tesisat işlerinde çalışan işçi ve marangoz ve nakliye şoförü sayısının talebe oranla yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan IHS Markit Direktörü Tim Moore konuyla ilgili olarak, "Eylül verileri, iş gücü kıtlığı ve tedarik zinciri krizinin bir araya gelerek sahadaki faaliyeti kesintiye uğratması nedeniyle inşaat sektörü için ciddi bir ivme kaybına işaret ediyor." şeklinde konuştu.

 

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 10 yükseldi!


Geri Dön