30 / 06 / 2024

inşaat sektörü indirimi

inşaat sektörü indirimi

İnşaat sektörü, Kredi Garanti Fonu ile sağlanan ucuz kredinin yanı sıra, KDV, damga vergisi ve tapu harcı indiriminin yeniden gelmesini talep ediyor. Sektör tesmsilcileri demir fiyatları için de hükümetten çözüm bekliyor.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

İnşaat sektöründe gözler faiz indiriminde!

Geçtiğimiz sene başlatılan faiz kampanyasının rekor getirdiğini belirten Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, inşaat sektörünün bir faiz indirimi beklediğini söyledi.

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

EFD’de gündem inşaat sektörü!

Ege Finans Derneği'nin düzenlediği(EFD)“Finans Tadında Sohbetler” toplatısında konuşma yapan Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnanç, bankaların faiz indirimi kampanyaları ile inşaat sektöründe canlanma yaşandığını ifade etti...

Hükümet inşaat sektörünü destekliyor!

Hükümet inşaat sektörüne destek vermeye devam ediyor. KDV ve tapu harcı indirimi, konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi, sektör için başlatılan uygulamalarla satışların artması hedefleniyor.

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İnşaat sektörünün canlanması adına hükümetten destekler ve teşvikler geliyor. Bankaların faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak. 

İnşaat sektöründe vergi indirimi!

Büyük Torbalı Gazetesi köşe yazarı olan Adem Örengül, bugünkü yazısında inşaat sektöründe vergi indirimini anlattı. İşte bilinmeyenleri anlatan Örengül'ün o yazısı...

Alanya'da inşaat sektörüne KDV dopingi!

Türkiye'ye yerleşmeyen yabancılara konutta ve işyeri satışında KDV indirimi istisnası getirilmesi Alanya'da inşaat sektörünü sevindirdi. MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker ve ALEKOD Başkanı Kerim Balıktay konuyla ilgili açıklama yaptı.

İnşaat sektörüne yeni KDV indirimi geldi!

Maliye Bakanlığı, yayımladığı tebliğ ile inşaat sektöründe yeni KDV indirimine gitti. Konut inşaatlarında kullanılan kombi, cam balkon, duş teknesi, duşakabin, küvet, mutfak dolabı, evye, batarya, duş başlığı, panel radyatör gibi ürünlerden yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV alınacak.

Faiz indirimi inşaat sektörünü pozitif etkileyecek!

Antalya Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, yeni kabinenin göreve başlamasının ve Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı faiz indiriminin, inşaat sektörüne pozitif etki etmesini beklediklerini ifade etti.

İnşaat sektöründe faiz indirimi beklentisi!

Uzun zamandan bu yana beklenen 1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

İnşaat sektörü faiz indirimi bekliyor!

1 Kasım seçimlerinin ardından ekonomide dengeler değişmeye başladı. Piyasalardaki hızlanma, maliyetinin yüzde 80’i dövize endeksli olan inşaat sektöründe de faiz indirimi beklentisini beraberinde getirdi.

inşaat sektörü indirimi Haberi

inşaat sektörü indirimi

Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül bugünkü köşesinde inşaat sektörün sıkıntılı olduğu konuları ve inşaat sektör temsilcilerinin beklentileri kaleme aldı. İşte, Hamide Hangül'ün bugünkü yazısı... 

Enflasyona yenilmeye başlayan inşaat sektörü bekleyen talep ve maliyetlerden yana dertli. Kredi Garanti Fonu ile sağlanan ucuz kredinin yanı sıra, KDV, damga vergisi ve tapu harcı indiriminin yeniden gelmesini isteyen sektör, demir fiyatları için de hükümetten çözüm bekliyor.
 

Türkiye’nin lokomotif sektörü inşaat, döviz kuruyla aşırı yükselen maliyet, talebi etkileyen yüksek faiz, arsa fiyatları ve para kaynağının pahalı olmasından yana dertli. Gayrimenkulün güvenli bir yatırım aracı olduğunu, ancak bugün getiri oranlarının enflasyona yenildiğine işaret eden sektör temsilcileri, toplam 2.3 milyon kişiye direkt istihdam sağlayan ve 250 sektörü besleyen inşaatın rahat bir nefes alabilmesi için öncelikle arsa maliyetleri ve...