04 / 05 / 2024

inşaat sektörü kazandırır mı

inşaat sektörü kazandırır mı

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün: "Fiyatların yükselmesine rağmen konut satışlarının artması gayrimenkulün gelecekte de en güvenli liman olacağını gösteriyor" dedi..

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

İnşaat sektörü yeni yıldan umutlu!

Kentsel dönüşümün inşaat sektörüne kazandırdığı ivmenin, yeni düzenlemeler ile birlikte 2018’de artarak devam edeceği görüşünde birleşen inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki yıl sektörün göstereceği performanstan umutlular. 

İnşaat sektörü Türk ekonomisine 2018 yılında da kazandıracak!

2017 yılının sonuna geldiğimiz son zamanlarda konut projeleri ve yatırımlarla inşaat sektörü adından sıkça söz ettirdi. Sektör temsilcileri Türkiye’de gelecek yılın da kazandıranın inşaat sektörü olacağını söylüyorlar.

İnşaat sektöründe mimarlığa önem verilmeli!

Yüksek Mimar Kayhan Çakanel 2 Ekim Dünya Mimarlık günü kapsamında gayrimenkul ve inşaat sektöründe mimarinin sektörün bir paydaşı olarak aynı hızla önem kazandığının altını çizdi.

İnşaat sektörüne standart getirilmeli!

MTSO 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Engin, sektöre hareket kazandırılması adına neler yapılabileceğini anlattı.

İnşaat sektörü her geçen gün ivme kazanıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, inşaat sektörünün önemini anlattı. Karataş sektörün her geçen gün ivme kazandığını belirtti.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık, inşaat sektörüne ivme kazandıracak!

Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ya da en az 2 milyon dolar yatırım yapan yabancı yatırımcılara Türk vatandaşlığı verilecek. Kararla, inşaat sektöründeki satış ve yatırımların kısa sürede artması bekleniyor.

Adana'da kentsel dönüşüm inşaat sektörünü canlandıracak!

Kentsel dönüşüm Türkiye'de yıkılacağı ilan edilen 7 milyon konut sayısıyla inşaat sektörüne canlılık kazandıracak projelerin sayısının artması bekleniyor.

Kars'ta inşaat sektörü kışa hazırlanıyor!

Kars’ta son yıllarda gözle görülür derecede artış gösteren inşaat sektöründeki çalışmalar bölgede soğuyan havalarla birlikte hız kazandı.

Yüzyıl İnşaat'tan inşaat sektörüne yeni soluk!

Kahramanmaraş’ta inşaat sektörüne yeni bir soluk getiren Yüzyıl İnşaat, yüz yıllık projelerle geliyor. Bölgedeki inşaat sektörüne genç bir bakış açısıyla hem modern hem de nostaljik yapılar kazandırmayı amaçlıyor.

Anadolu Yakası'nda inşaat sektörü hız kazandı!

Kentsel dönüşümle beraber Anadolu yakasında inşaat sektörü hız kazanmaya devam ediyor. Fikirtepe’de markalı büyük konut projeleri, Bağdat Caddesi’nde ise kentsel dönüşüm projeleri ön plana çıkıyor.

Ankara inşaat sektörüyle ivme kazandı!

Ekonomisi günden güne güçlenen Başkent Ankara, ARGE ve inovasyon çalışmalarıyla büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi ivme kazandı.

Tan Oral yeni kitabıyla inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor!

Tan Oral, Türk Ytong A.Ş.’nin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter ile inşaat sektörüne önemli bir bakış açısı kazandırırken mizahın gücünden yararlanıyor.

inşaat sektörü kazandırır mı Haberi

inşaat sektörü kazandırır mı

Ekonominin en önemli kalemlerinden inşaat sektöründe açıklanan son veriler 'balon' söylentilerini boşa çıkarıyor. TÜİK ve TKFE'nin açıkladığı verilere göre Türkiye'de hem konut fiyatları hem de satış oranları artarken, uzmanlar mega projeler, kredi imkanları ve gayrimenkule ilginin bu artışın temel sebepleri olduğunu vurguluyor. 


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu yılın Mart ayında yapılan konut satışı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.4 oranda artarak, 116 bin 30 oldu. Merkez Bankası'nın açıkladığı Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE) ise geçen yılın aynı dönemine oranla 2015 Şubat'ında konut fiyatlarının yıllık bazda yüzde 9,32 artığını gösterdi. Ekonominin en önemli kalemlerinden inşaat sektöründe açıklanan son veriler 'balon' söylentilerini boşa çıkarıyor. 

Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, konuya ilişkin değerlendirmesinde Türkiye'de konut fiyatlarının artmasına rağmen...