02 / 05 / 2024

inşaat sektörü kentsel dönüşüm

inşaat sektörü kentsel dönüşüm

Türkiye'de sanayileşme ile birlikte ortaya çıkan sosyo-ekonomik değişimler, kentleşme olgusu ve kentlere göçün hızlanması, inşaat sektöründe konut yapımcılığına önemli bir boyut kazandırdı.

İmalat sanayide geniş kapsamlı dönüşüm başlıyor!

İnşaat sektörü kat be kat büyüyüp cirolarını arttırdı. İnşaattaki dönüşümün ardından şimdi de imalat sanayiye yönelik tüm sektörleri ayağa kaldıracak çok geniş kapsamlı bir dönüşüm başlatılıyor...

Kentsel dönüşüm kapsamında 19 ilde 47 riskli alan ilan edildi!

2013 yılının ilk üç ayında yüzde 3 ile beklentilerin üzerinde büyüyen inşaat sektöründe büyüme yüzde 79.7 ile kamu yatırımlarından kaynaklandı. Özel yatırımlarda ise yüzde 13.4 düşüş yaşandı...

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

İnşaat sektörü yeni yıldan umutlu!

Kentsel dönüşümün inşaat sektörüne kazandırdığı ivmenin, yeni düzenlemeler ile birlikte 2018’de artarak devam edeceği görüşünde birleşen inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki yıl sektörün göstereceği performanstan umutlular. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

İnşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan inşaat sektörü temsilcileri, Antalya'da gerçekleştirilen 5'inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda SABAH Gazetesi öncülüğünde sektörü masaya yatırdılar. 

Türkiye'de inşaat sektörü gelecekte çok canlı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, MÜSİAD İnşaat Sektörü ve Kentsel Dönüşüm Temalı Türkiye İstişare Toplantısı'nda, Türkiye'de gelecekte inşaat sektörünün çok canlı olacağını herkesin bildiğini ifade etti.

İnşaat sektörü bu yıl yüzleri güldürecek!

İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Peyzaj Mimarlık A.Ş.’nin CEO’su Korkut Özdemir, inşaat sektöründeki durgunluğun bu yıl içerisinde giderileceğini dile getirdi.

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

Kütahya'da inşaat sektörü hızlandı!

'Bursa inşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği Başkanı Mehmet Tekin, bölgedeki inşaat sektörüne ilişkin yatırımları anlattı. Tekin, ilçedeki kentsel dönüşüm ve imar çalışmalarını değerlendirdi.

Dönüşüm Hatay'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hatay'da inşaat sektörünü hareketlendirdi. Vatandaşlar projelerden faydalanıyor.

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

İnşaat sektörü kentsel dönüşümle iş hacmini artırdı!

İnşaat sektörünün yaşanan ekonomik ve siyasi olaylardan ilk etkilenen sektörlerden olduğunu ifade eden Yusuf Aydın Eskibozkurt, inşaat sektörünün yaklaşık 200 sektöre iş hacmi yarattığına dikkat çekti.

inşaat sektörü kentsel dönüşüm Haberi

inşaat sektörü kentsel dönüşüm

Türkiye'de her yıl ortalama 600 bin konut ve 15-20 bin konut dışı bina için yapı ruhsatı alınmakta.


Ülkenin temel stratejik sektörlerinden biri olan inşaat sektörü 200'den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratarak, ekonominin lokomotiflerinden biri olma vasfını fazlasıyla hak etmekte. 


Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşmak için çabalayan aynı zamanda da kentsel dönüşüm ve marka şehirler yaratmak hedefiyle yoluna devam eden inşaat sektörü, ülke büyümesinde başlayan tökezlemeye rağmen başladığı kentsel dönüşüm projeleri ile kendine büyük yeni bir yaşam alanı sağlamış durumda. 


Türkiye'de her yıl ortalama 600 bin konut ve 15-20 bin konut dışı bina için yapı ruhsatı alınmaktadır. 2013 yılında yüzde 7 büyüyen inşaat sektöründe hu ivme 2014'te yavaşlamış, ilk çeyrekte yüzde 5,2 olan büyüme ikinci çeyrekte yüzde 2,7 olarak gerçekleşmiştir....