18 / 07 / 2024

inşaat sektörü meslek odaları

inşaat sektörü meslek odaları

Yeni yasa kapsamında hayata geçirilecek inşaat projelerinde artık denetimler meslek odaları tarafından yapılmayacak...

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

SATSO’da gündem inşaat sektörü!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 4. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısında inşaat sektörü ele alındı.

İnşaat sektöründeki sorunlar çözülmeli!

ATSO İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, belediye ve bağlı şirketlerin ruhsat harçlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

Bilecik'te inşaat sektörünün sorunları konuşuldu!

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının talebi üzerine, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kamu kurumları ile meslek odalarının katılımlarıyla inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. 

Adana'da inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilecek!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'da inşaat sektöründe yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olması için Adana Meslek Lisesi'ni kuracaklarını söyledi.

İnşaat sektörü KOSGEB'in çağrılarına dahil edilmeli!

STSO 2016 Yılı 1. Olağan Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı gerçekleşti. STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ülke ekonomisi için önemli güç olan inşaat sektörünün, KOSGEB'in bundan sonraki çağrılarına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü çok sayıda meslek kolunu barındırıyor!

Yeni Haberden Gazetesi köşe yazarı olan Ömer Kocabaş bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve Konya'daki inşaat sektörünü anlattı. İşte o yazı...

Antalya Kumluca'da inşaat sektörü sorunları çözülmeli!

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) İnşaat Sektörü Meslek Komitesi toplantısında, inşaat sektörünün geleceği ve sorunları değerlendirildi.

TSO İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri bir araya geldi!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, inşaat sektörünün ülke için önemine değindi.

Samsun TSO ve İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri buluştu!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) İnşaat Sektörü Meslek Grubu üyeleri düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Beyşehir'de inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, düzenlenen toplantıda inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Gül, meslek komitesi olarak oda bünyesinde üyelerin sorunlarını dinlemek ve yukarılara taşımak için zaman zaman bu tür toplantılar yaptıklarını hatırlattı.

inşaat sektörü meslek odaları Haberi

inşaat sektörü meslek odaları

TMMOB’a bir gece yarısı önergesiyle neşter vuruldu. Yeni yasaya göre projelerin denetimi meslek odalarınca yapılamayacak. Böylelikle mesleki denetimden uzak kalacak projeler bittikten sonra eksiklikleri tespit edilebilecek. Asıl tehlike ise projelerdeki asansör, yangın merpeni, elektrik sistemi gibi teknik konuların da denetim dışına çıkacak olması. 16/9 kuleleri, Topçu Kışlası, Likör Fabrikası, Sulukule gibi kamuoyunun yakından bildiği projelerin hemen hepsi kâğıt üzerindeyken eksiklikleri görülmüş ve itirazları yapılmıştı. Birçoğu da daha sonra yargıdan döndü. 


TBMM Genel Kurulu’nda, torba yasa teklifinin görüşmeleri sırasında kabul edilen önergeyle, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) harita, plan, etüt ve projelerine belli ücret karşılığında vize verme yetkisi Çevre Bakanlığı’na verildi. Ayrıca yeni düzenleme ile birlikte bir mimari estetik komisyonu kuruluyor, bu yeni komisyon yapıların ve onaylı mimari projelerin...