04 / 05 / 2024

inşaat sektörü milli gelir payı 2015

inşaat sektörü milli gelir payı 2015

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

İnşaat sektörü sıkıntılarını aşacak!

AGİAD Başkanı Halid Milli ve ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, inşaat sektöründe gelinen son noktayı değerlendirdi.

İnşaat sektörüne yerli ürün kullanımı can suyu olacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, inşaat sektörüne dair değerlendirmeler yaptı. Ülkealan, yeni yükselecek olan projelerde yerli ve milli vurgusu üzerinde durdu.

Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu!

Türkiye genelinde yürütülen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Aydın'da inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konuşuldu.

İnşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 30'a ulaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan inşaat sektörünü değerlendirdi. Sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 30'a ulaştığını bilgisini verdi.

İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 8.2’ye çıktı!

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.

Bankalar inşaat sektörü için faiz indirmeli!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldırım Gökkaya, bugünkü yazısında inşaat sektöründeki milli seferberliği değerlendirdi. Gökkaya, yazında ''İnşaat sektörü burada ama bankalar nerede?'' sorusunu sordu.

Türkiye'de inşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 5,9!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

İnşaat sektörünün milli gelir payı yüzde 5,9!

İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

Şubat ayında inşaat sektörüne güven yüzde 1.3 oranında yükseldi!

Şubat ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endeksleri arttı

İMSAD: İnşaat sektörü, 2012 yılında büyüme bekliyor!

İMSAD'ın "Ekonomi Beklenti Anketi"ne katılan üyelerin yüzde 69'unun inşaat sektöründe büyüme beklentisi yüzde 4-6 ve üzeri...

İnşaat sektörü, geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü!

İnşaat sektörü geçen yıl 3. çeyrekte yüzde 10,6 büyüdü. Geçen yılın 3. çeyreğinde inşaat sektörünün büyüklüğü 15 milyar lirayı aştı

Eser Oteller Grubu inşaat sektörüne giriyor!

İstanbul'da 1997 yılından bu yana otelcilik alanında adımlar atan Eser Oteller Grubu, tecrübesini inşaat sektöründe devam ettirme kararı aldı

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

inşaat sektörü milli gelir payı 2015 Haberi

inşaat sektörü milli gelir payı 2015

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi. Bu oranın Avrupa’da yüzde 6. Polonya’da yüzde 7 olduğuna işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: ‘Bu inşaat meselesine ilişkin tamamen bir algı operasyonu var. Türkiye, AK Parti hükümetten doneminde özellikle altyapı anlamında büyük bir atılım içerisine girdi O altyapıyı, yani 3 Havalimanını, köprüyü vesaire hedef alan bir algı operasyonu ve bati, bunu çok iyi işledi.


Tekrar ediyorum inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 5.9 dur Bilmiyorlarsa, tavsiye ediyorum TÜİK’in rakamlarım baksınlar. Dolayısıyla bu inşaata ilişkin algı yanlış Türkiye’nin ciddi bir darboğazı vardı. İstanbul bir ülke olsa Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri...