09 / 05 / 2024

İnşaat sektöründe istihdamın azalması

İnşaat sektöründe istihdamın azalması

İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde devam ediyor. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına zam gelirken bugün bir zam daha geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimentı fiyatları kaç TL? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki güncel çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe bugün indirim rüzgarları esiyor. Bugün demirin ton fiyatına indirim geldi. Demir fiyatları düşmeye başladı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 22 Ağustos 2022...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 12,3 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı 3. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 yükseldi. Sadece inşaat sektöründe yüzde 12,3 artış yaşandı.  

İnşaat sektöründe istihdam büyüyor!

Konut sektöründe üretimin hızlanmasıyla sektörde istihdamda da hareketlilik bekleniyor. İnşaatçılar yeni projelerle beraber eleman ihtiyacının artacağını dile getiriyor. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

İnşaat sektöründe istihdam arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı istihdam rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; inşaat sektöründe 37 bin kişi artış yaşandı. 

ABD'de inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Çalışma Bakanlığı, Mart ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. Raporda yer alan verilere göre inşaat sektöründe istihdam arttı. 

İnşaat sektöründe istihdamın artması bekleniyor!

ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'na göre, 2021'nin ikinci çeyreğinde istihdamın artması bekleniyor. İstihdamın artacağı sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. 

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe istihdamın azalması Haberi

İnşaat sektöründe istihdamın azalması

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,6, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,4 azaldı. 


Söz konusu dönemde, inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 geriledi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,3, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,9 azaldı. 


Sektördeki brüt ücret-maaş endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 arttı. Geçen yılın aynı çeyreğine göre değişim göstermeyen takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi, 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 2,5 artış...