29 / 04 / 2024

inşaat sertifikası

inşaat sertifikası

Manisa'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belgesiz inşaat işçisi kalmayacak.

2017'den sonra sertifikası olmayanlar inşaatlarda çalışamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2017'den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek. Hem iş güvenliği açışından hem de yapılan işin kalitesi açısından gerekiyor" dedi.

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

Şanlıurfa’da bin 200 inşaat işçisine mesleki eğitim sertifikası verildi!

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları verildi..

Okmeydanı Hastane inşaatında son durum!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliği taşıyan Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kaba inşaatı tamamlandı.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Manisa'da sertifikasız inşaat işçisi kalmayacak!

Manisa'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında belgesiz inşaat işçisi kalmayacak.

Candan Karabağlı inşaat sektörüne girdi!

Abdi ibrahim İlaç eski CEO'su Candan Karabağlı, iş hayatında yeni bir sayfa açtı. 2013'te aldığı melek yatırımcı sertifikası sonrasında girişimcilere destek vermeye başlayan Karabağlı, inşaat sektörüne girdi.

Gayrimenkul Sertifikası inşaat sektörü için yeni finansman aracı!

Ertük Mavuk, Gayrimenkul Sertifikası'nın inşaat sektörü için yeni bir finansman aracı haline geldiğini ifade etti...

İnşaatında sertifikasız usta çalıştırana 2 bin lira para cezası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, başlattığı “sertifikalı usta” uygulamasının ardından, inşaatçılara yeni standartlar getirmeye hazırlanılıyor. Buna göre ustalar, betoncu, kalıpçı, sıvacı gibi branşlara ayrılarak, sadece uzmanlaştıkları dalda iş yapabile

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat sertifikası Haberi

inşaat sertifikası

Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen protokole Çalışma ve İş Kurumu Manisa İl Müdürü Salim Eroğlu, Çevre ve Şehircilikİ 1 Müdürü Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı sektöründe çalışanların mesleki eğitimleri konusunda yeterlilik belgesi zorunlu hale getirilmesiyle ilgili imzalanan protokol kapsamında inşaat ustaları belge sahibi olacak. 2 yıl geçerli olacak protokolün eğitim giderleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak. 


İKİ YIL İÇİNDE BELGESİZ AMELE KALMAYACAK


Milli Eğitim Müdüıiüğii'ne bağlı Halk Eğitim Merkezleri'nde açılan kurslar sonucunda da eğitimlerini tamamlayan ustalar akredite olmuş kuruluşlar tarafından sınava tabi tutulacak. Protokolde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, "Yapı sektöründeki ustaların mesleki eğitimleri konusunda yeterlilik belgesi verilecek. Bu protokolün geçerlilik süresi bugünden itibaren iki yıl olarak...