19 / 05 / 2024

inşaat şirketlerinin 2018 planları

inşaat şirketlerinin 2018 planları

Türkiye’de şirketlerin neredeyse yüzde 95’i aile şirketi. Her bir kuşak temsilcinin irinci kuşaktan farklı bir gündemi var. İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Acil inşaat firmaları faaliyetlerine devam edecek!

9-10 Mayıs tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmaları faaliyetlerine devam edecek...

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Fas'taki inşaat şirketlerinin yüzde 60'ının faaliyetleri durma noktasına geldi!

Fas'ta inşaat sektöründe yer alan şirketlerin şirketlerin yüzde 60'ının faaliyetleri durma noktasına geldi.

Kazakistan'da inşaat şirketleri çalışmaya başlayacak!

Kazakistan'da, koronavirüs hastası sayısı 1757 oldu. Ülkenin Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde inşaat şirketlerinin koronavirüs tedbirlerini eksiksiz uygulaması koşuluyla çalışmasına izin verildi...

inşaat şirketlerinin 2018 planları Haberi

inşaat şirketlerinin 2018 planları

Köklü aile şirketlerinde ise 2’nci ve 3’üncü kuşak temsilciler, ya işin başında ya da grup şirketlerinde hazırlık yapıyor. Hepsinin birinci kuşaktan farklı bir gündemi var. “Şirketinizin uzun vadeli hedefleri kapsamında önümüzdeki dönemde nasıl bir rol almayı düşünüyorsunuz” diye sorduğumuz genç liderlerin önemli bir bölümü şirketini uluslararası platforma çıkarmayı istiyor. Kiminin gönlünde global bir marka olmak var, kimi global yatırımlar peşinde, kimi de iş birlikleriyle büyüme planı yapıyor.

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Bazı yeni kuşak liderler ise kurucu değerlere bağlı kalarak şirketin kurumsal kimliğini geliştirme derdinde... Bunların yanında yeni teknolojiyle şirketini buluşturmak, iş yelpazesini çeşitlendirmek veya ana iş alanlarında güçlenmek isteyenler de var.

İşte köklü aile şirketlerinin “yeni neslinin” planları:

İKİ LİDER NE İSTİYOR?

Yeni kuşak liderler, genelde spesifik alanlara yoğunlaşarak şirketlerini...