07 / 05 / 2024

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

Türkiye’de şirketlerin neredeyse yüzde 95’i aile şirketi. Her bir kuşak temsilcinin irinci kuşaktan farklı bir gündemi var. İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları...



Köklü aile şirketlerinde ise 2’nci ve 3’üncü kuşak temsilciler, ya işin başında ya da grup şirketlerinde hazırlık yapıyor. Hepsinin birinci kuşaktan farklı bir gündemi var. “Şirketinizin uzun vadeli hedefleri kapsamında önümüzdeki dönemde nasıl bir rol almayı düşünüyorsunuz” diye sorduğumuz genç liderlerin önemli bir bölümü şirketini uluslararası platforma çıkarmayı istiyor. Kiminin gönlünde global bir marka olmak var, kimi global yatırımlar peşinde, kimi de iş birlikleriyle büyüme planı yapıyor.

 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; Bazı yeni kuşak liderler ise kurucu değerlere bağlı kalarak şirketin kurumsal kimliğini geliştirme derdinde... Bunların yanında yeni teknolojiyle şirketini buluşturmak, iş yelpazesini çeşitlendirmek veya ana iş alanlarında güçlenmek isteyenler de var.

 

İşte köklü aile şirketlerinin “yeni neslinin” planları:

 

İKİ LİDER NE İSTİYOR?

 

Yeni kuşak liderler, genelde spesifik alanlara yoğunlaşarak şirketlerini geliştirmeyi tercih ediyor. Esas Holding’in 3’üncü kuşak liderlerinden Kazım Köseoğlu, kariyerini gayrimenkul etrafında şekillendirdi. 2009’da Türkiye’ye döndü ve Esas Gayrimenkul’ün altyapısını kurmak için çalışmaya başladı. Şirketin CEO’luğunu yürüten Köseoğlu, uzun vadede özellikle Anadolu’da gayrimenkulü büyütmeye odaklanacağını söylüyor ve hedeflerini şöyle anlatıyor: “Öncelikli hedeflerimizden biri de Anadolu’da AVM’si olmayan illeri yeni alışveriş ve yaşam merkezine kavuşturmak. Bu doğrultuda benim de hedeflerimden olan, bu alışveriş ve yaşam merkezlerini şehrin sosyal buluşma noktası haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

 

Esas Holding’in veliahtlarından bir diğeri Fethi Kamışlı ise hazır bir sistemde çalışmak yerine hayallerinin peşinden gitmeyi tercih edenlerden... Bir süredir yeni coğrafyaları gezerek teknoloji alanındaki farklı şirketlere kişisel yatırım yapan Kamışlı, şunları söylüyor: “Her ay aile üyelerinin/hissedarların katıldığı aile ofisi toplantılarımız oluyor. Burada genel konular üzerine birde yeni teknoloji yatırımı fırsatları hakkında konuşuyoruz. Yatırım amaçlı seyahatlerim neticesinde uzun vadedeki hedeflerimden biri, kurduğum ilişkileri Türkiye’deki start up ekosistemiyle birleştirip bir sinerji yaratmak. Bunun dışında portföyümün profesyonelce işleyen, aktif, pasif, sektörel ve coğrafi dağılımı olan bir platform haline getirmeyi planlıyorum. Kim bilir belki bir gün Esas aile ofisi olarak teknoloji yatırımlarımız için ayrı bir fon kurarız.”

 

BÜYÜME İÇİN HER ROLÜ ÜSTLENİRİM

 

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

 

 

ALİZE DİNÇKÖK EYÜBOĞLU- AKKÖK HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE İCRA KURULU ÜYESİ

 

AKTİF GÖREVDE

 

Ocak 2017’den beri Akkök Holding İcra Kurulu Üyesi’yim. Çeşitli Akkök Grup şirketlerinin de yönetim kurullarında görev alıyorum. Ayrıca Akmerkez Lokantacılık yönetim kurulu başkanıyım. Daha önce 2005 yılında Proje Koordinatörü olarak girdiğim Akiş Gayrimenkul’de satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Aralık 2015’te kurulan Akkök Grubu Pazarlama Platformumdaki görevime halen devam ediyorum.

 

ÖNCELİK ŞİRKETİN 

 

Öncelikle yaptığım işi, en iyi şekilde ve her zaman bir öncekinin üzerinde bir başarıyla yapmak için gayret ediyorum. Bu, konu ne olursa olsun kendime koyduğum öncelikli bir hedef. Bunun yanı sıra sürdürülebilir büyüme ve kârlılığı odak noktamıza alarak Akkök’ün gelecek planlarına uygun hareket etmek benim için çok önemli. Dolayısıyla önceliğim üstlendiğim rolden ziyade Akkök Holding’in geleceği için fayda sağlayabilecek işler yapmak istiyorum diyebilirim. Bunun için de her türlü rolü üstlenmeye hazırım.

 

 

 

 

HEDEFİM SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

 

İşte köklü inşaat şirketlerinin 2018 planları!

 

PELİN AKIN ÖZALP- AKFEN HOLDİNG YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 

PROJELER

 

Mayıs 2012’den beri yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum. Bu kapsamda 2016’da sigorta şirketimiz IBS Sigorta ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) kurumsal yönetişim ve teknolojik algı yapısıyla ilgili projelerde rol aldım. Bundan önce ise Akfen Holding’in sürdürülebilirliğini sağlayacak ve algı yönetimini geliştirecek disiplinlere odaklanarak bütün paydaşların aynı mesaja yönlendirilmesine yoğunlaştım.

 

İKİ NESİL

 

İkinci nesil olarak holdingin sürdürülebilirliğini en şeffaf ve adil şekilde kurumsal yönetişim ilkeleri dâhilinde devam ettirmek bize biçilen öncelikli görev. Önümüzdeki dönemde de yatırımlarımızın verimliliğini sağlamak ve bunları yeni yatırımlarla canlı tutmak anlamında yoğun mesai harcamaya devam edeceğiz. Şirketlerimizin çok dinamik bir yapısı var. Bu nedenle kendime çok uzun vadeli hedefler koyamıyorum. Kısa vadede şartların çok çabuk değişebildiği düşünülürse bulunduğum pozisyonun hakkını verip şirketin sürdürülebilirliğini sağlamak bile yeterince dikkat gerektiren bir hedef diye düşünüyorum.


Geri Dön