27 / 04 / 2024

inşaat tamamlama sigortası zorunluluğu

inşaat tamamlama sigortası zorunluluğu

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri devam eden zorunlu inşaat tamamlama sigortası kapsamında değerlendirmeler yaptı. 

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

İnşaat sektörüne tamamlama finansman desteği geliyor!

İnşaat sektöründeki durgunluğun önüne geçmek için tamamlanmaya yakın inşaat projelerine finansman desteği sağlanacak. Bu sayede durgunluk kaynaklı istihdam kayıpları azaltılacak...

Ziraat Bankası inşaat tamamlama konut kredisi faizleri!

Ziraat Bankası kendi konutunu yaparken krediye ihtiyaç duyan müşterilerine düşük faiz oranları ile İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor...

Bina tamamlama sigortası ile tüketici mağdur olmayacak!

Kentsel dönüşümde iş alan firmalar, ruhsat öncesinde bina tamamlama sigortası yaptıracak. Müteahhit inşaatı bitiremezse devreye sigorta girecek. Böylece tüketici mağdur olmayacak...

İnşaat tamamlama konut kredisi özellikleri!

Ziraat Bankası konut inşaatını tamamlarken finansman ihtiyacı duyan vatandaşlara uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla inşaat tamamlama konut kredisi kullandırıyor...

Ziraat Bankası inşaat tamamlama konut kredisi 2018!

Ziraat Bankası inşaat halindeki konutunu tamamlarken finansman ihtiyacı duyan müşterilerine düşük faizli ve uzun vadeli İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor. 

İnşaat sektöründe tamamlama sigortası şartı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, "Müteahhitlik belgesini bir standarda bağlayacağız. 'Teminat mektubu, ciro, iş bitirme belgeleri ve tamamlama sigortası' diye bir şey çıkaracağız'' diye konuştu.

Ziraat Bankası’ndan inşaat tamamlama konut kredisi!

İnşaat halindeki konutunu tamamlamak için krediye ihtiyacı olan vatandaşlara Ziraat Bankası İnşaat Tamamlama Konut Kredisi kullandırıyor...

'Acemi inşaat şirketlerini devlet yönetsin' önerisi!

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Meclis gündeminde konuşulan inşaat tamamlama sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nef, iki yeni projesi için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi!

Sektördeki en yüksek kredi notu olan A+ notuna sahip olan Nef, şimdi de iki yeni projesi Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Kentsel dönüşümde ‘bina tamamlama sigortası’ şartı TBMM’de!

Kentsel dönüşüm alanlarında inşa edilecek yapılarda müteahhitlere bina tamamlama sigortası şartı getirilecek. İlgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'na sunuldu.

Zorunlu inşaat tamamlama sigortasına sektör ne kadar hazır?

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri devam eden zorunlu inşaat tamamlama sigortası kapsamında değerlendirmeler yaptı. 

inşaat tamamlama sigortası zorunluluğu Haberi

inşaat tamamlama sigortası zorunluluğu

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri süren inşaat tamamlama sigortası kapsamında açıklamalar yaptı. İşte Özer Şimşek'in değerlendirmesi.. 

“Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın meclis gündemine getirdiği yasa tasarısında inşaat sektöründe müteahhitlerin çalışma esaslarına ilişkin düzenlemeler kritik öneme sahiptir. Zira müteahhitlik sektörünün mali, teknik ve deneyimsel yeterlilik klasmanlarının belirlenerek üstlenecekleri yükümlülüklere sınır getirme yaklaşımı son derece yerindedir. Kanun taslağının bir bölümünde gündeme getirilen inşaat tamamlama sigortası 16.03.2015 tarihinde ilgili genel şartlar yayınlanarak yürürlüğe girmiş ancak ne potansiyel sigortalı ne de sigortacı tarafından talep ve arz olmadığından sistem çalışmamıştır.

Sadece Türkiye’de değil dünyada da inşaat sektörü ekonomik büyümenin motoru ve destekleyicisi olarak algılanmaktadır. Çünkü inşaat sektöründeki hareketlilik, binlerce yan sektörü de beraberinde büyütmektedir. Öte yandan,...