04 / 05 / 2024

inşaat ustası eğitimleri

inşaat ustası eğitimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı " İnşaat sektöründe nitelikli iş gücü " sloganıyla başlattığı usta eğitimlerine devam ediyor.

Edremit Halk Eğitim Merkezi inşaat ustası eğitimi veriyor!

Edremit Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğü, inşaat sektörü ustalarına yönelik eğitimlere başladı. Alemizade binasında açılan kursa inşaat usta kalfa ve çırak olmak isteyen 30 kursiyer katıldı.

Ankara'da inşaat ustası eğitimleri başlıyor!

Yapı sektöründeki işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla Ankara’da, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitimleri yapılacak. Eğitim uygulamalarına ilk etapta “betonarme demirci” ustalarının eğitim ve belgelendirilmesi ile başlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat ustası eğitimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda yapı sektöründe bulunan işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak için Ankara'da, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitim ve belgelendirmesi yapılacak.

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Türkiye genelinde ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre inşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi bulurken, vatandaşlardan da yaşanan duruma adeta yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asş Mimarlık Tasarım İnşaat Ve Eğitim Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Selim Şenok tarafından kuruldu.

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Safir Termal Turizm İnşaat Özel Eğitim Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Vat.Ot.Pr.Şb Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Yenibosna Şubesi açıdlı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Optimum Yenibosna Şubesi bugün Bahçelievler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Karadeniz Ziraat Turizm İnşaat Ve Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadeniz Ziraat Turizm İnşaat Ve Eğitim Kurumları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Karadeniz  ve Recep    Karadeniz tarafından kuruldu.

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Balcı tarafından kuruldu.

Ksgroup Gayrimenkul İnşaat Emlak Eğitim İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ksgroup Gayrimenkul İnşaat Emlak Eğitim İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Esenyrut'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalid Saboor, Ghazal Kiani Rezazadeh ve Lida Darvishi Poustindouz ortaklığında kuruldu.

inşaat ustası eğitimleri Haberi

inşaat ustası eğitimleri

Ülkemizde yapı sektörüne yönelik kayıt ve belgelendirme işlemleri Bakanlık tarafından yürütülüyor. Bakanlık inşaatlarda yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin 2012 yılında düzenleme yapmıştı. Böylece inşaat ustalarının kayıt altına alınması, eğitimi ve belgeli usta çalıştırılması konusunda sektördeki ilk ciddi adım atılmıştı.


Hali hazırda inşaat sektöründe; yaklaşık 384.000 kişi Bakanlıktan aldığı Geçici Ustalık Yetki Belgesi ile çalışıyor. Sektördeki farkındalığın artırılması ve sektörün hazırlanması amacıyla yürütülen bu uygulama yerini, uluslararası tanınırlığı olan, altyapısı özel programlarla desteklenen Mesleki Yeterlilik Belgesi sürecine bırakıyor. Bu amaçla, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklik ve yayımlanan Tebliğ ile yapı sektöründe; ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu, duvarcı, ısı yalıtımcısı, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, ses yalıtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı gibi meslekler için “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu getirildi.


Yapı sektöründe...