29 / 04 / 2024

İnşaat yapma saatleri

İnşaat yapma saatleri

İnşaat çalışmaları, çevrede yer alan yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor. İşte inşaat yapma saatleri 2015..

Memurların çalışma saatleri azalacak mı?

Son zamanlarda milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren mesai saatleri değişikliği gündemdeki yerini de koruyor. Kamu çalışanları ve memurların çalışma saatleri değişiyor mu? İşte merak edilen sorular...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe barter ile iş yapma oranı 2 puan arttı!

İnşaat malzemeleri üreticilerinin yüzde 10.2’si müteahhitlerden satışları karşılığında daire aldı. İMSAD Başkanı Erdoğan, yaygın kullanılan barter yöntemiyle ilgili, “Barter ile iş yapma oranı bu yıl, 3 ayda 2 puan arttı. Sanayide işlerin yüzde 20'si barter ile dönerse sanayi alarm veriyor demektir”

İnşaat izni saatleri 2015!

Arsalar üzerinde yapılan inşaat çalışmaları çevredeki bina sakinlerini rahatsız edici gürültülü olabiliyor. Bu çalışmanın verdiği rahatsızlığın minimum olması için yasal saatlerde yapılması gerekiyor. İşte inşaat izni saatleri 2015..

İnşaat yapma saatleri 2015!

İnşaat çalışmaları, çevrede yer alan yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor. İşte inşaat yapma saatleri 2015..

Arsaya ev yapma izni nasıl alınır?

Ruhsatsız olarak yapılabilecek yapılar hariç, tüm bina inşaatlarında belediyeden veya valiliklerden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, arsaya ev yapma izni nasıl alınır? İnşaat ruhsatı alırken istenen belgeler nelerdir?

İnşaat yasal çalışma saatleri!

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri hangi saatlerde gerçekleştirilmelidir? İnşaat yasal çalışma saatleri nelerdir? İşte Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği esasları...

Kapıcının çalışma saatleri!

03.03.2004 tarihli 25391 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği gereğince kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi belirleniyor. İşte, kapıcının çalışma saatleri!

Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır?

Köy sınırları içinde inşaat izni şartları, plansız alanlar tip imar yönetmeliğinde açıklanıyor. Köy sınırları içinde inşaat izni nasıl alınır? İşte köy sınırlarında inşaat yapma koşulları...

Köy sınırlarında inşaat izni nasıl alınır?

Köylerde yapılacak kimi yapılar için inşaat izni alınması gerekmiyor. Peki hangi yapılar için nereden inşaat izni alınması gerekiyor? Köy sınırlarında inşaat izni nasıl alınır? İşte köylerde inşaat yapma şartları...

Hitit Inşaat'ın hesaplarına el konunca taşeron firmalar mağdur oldu!

Namazgah Barajı'nı yapan Hitit İnşaat'ın taşeron olarak çalıştırdığı 15 firma alacaklarını tahsil edemeyince, isyan bayrağını açtı. Hitit İnşaat'tan 42 bin lira alacağı olan Kemal Hafriyat, firmayı yarın mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Uludağ Emlak İnşaat'ın Eskişehir'deki inşaatı ve arsaları 3.4 milyon TL'ye icradan satılık!

Müflis Uludağ Emlak İnşaat'ın Eskişehir'deki tamamlanmamış inşaatları ve arsaları, toplam 3 milyon 451 bin 940,10 TL'ye icradan satışa çıktı. Satış, 04 Haziran 2012 Pazartesi günü 11:00-11:40 saatleri arasında yapılacak

Makyal İnşaat'ın Kocaeli Gebze'deki fabrikası 6 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Gebze 3. İcra Müdürlüğü, Kocaeli ili Gebze ilçesi Sultanorhan mahallesinde bulunan ve Makyal İnşaat'a ait olduğu belirtilen fabrikayı 6 milyon 10 bin 202,66 TL'den satışa çıkardı. Satış, 08 Mayıs 2012 Salı günü 14:00-14:10 saatleri arasında gerçekleş

İnşaat yapma saatleri Haberi

İnşaat yapma saatleri

İnşaat yapma saatleri 2015!

Her bölgede artan inşaat çalışmaları, çevrede yer alan mesken ve işyeri yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor.


İnşaat yapma saatleri hakkında, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği yer alıyor.


Yönetmelik gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor.


Şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri

MADDE 23 – (1) Şantiye alanlarından çevreye yayılan gürültü seviyesi ve gürültünün önlenmesine ilişkin kriterler aşağıda belirtilmiştir:


a) Şantiye alanındaki faaliyet türlerinden çevreye yayılan gürültü seviyesi Ek-VII’de yer alan Tablo-5’te verilen sınır değerleri aşamaz.


b) Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri...