04 / 05 / 2024

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor. Peki, bu sene inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

Demir cevheri yükseldi! İnşaat demir fiyatları çakıldı! 1 ton inşaat demiri ne kadar? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki talebin daha da toparlanacağı yönündeki umuduyla yükselişe geçti. İnşaat demir fiyatları ise resmen çakıldı. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İnce ve kalın inşaat demiri kaç lira? 26 Mart 2024 demir fiyat listesi.

Demir cevheri fiyatları geriledi! İnşaat demir fiyatları fırladı! 1 ton inşaat demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün zam geldi. Doların yükselmesi ile baskı altında kalan demir cevheri vadeli fiyatları 109,61 dolara geriledi. Bu düşüş inşaat demir fiyatlarına olumlu yansıdı, demir fiyatları fırladı. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar?  Güncel demir fiyatları 18 Mart 2024...

1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL? 16 Ocak 2024 demir fiyatları

İnşaat piyasasının kalbi olarak bilinen demirin güncel fiyatları merak ediliyor. 1 ton inşaat demiri ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları kaç TL?

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar?

Ev yapmak isteyen kişilerden inşaat aşamasında bazı belgeler ve bu belgeler karşılığında ödemeler alınıyor. İnşaat aşamasında en önemli belgelerden biri de inşaat ruhsatıdır. Peki, Ruhsat nedir, inşaat ruhsatı ne kadar tutar? İşte detaylar...

İnşaat ruhsatı nedir? İnşaat ruhsatı nasıl alınır?

Yeni bir yapının inşa edilebilmesi için belediye veya özel il idaresinden alınan belge inşaat ruhsatı olarak adlandırılır. Peki inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır? İşte inşaat ruhsatı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Demir fiyatları atak yaptı! Fiyatlar resmen fırladı! İnce ve kalın demir fiyatı ne kadar? 25 Mayıs demir fiyatları

Demir fiyatları uzun bir aradan sonra atak yaptı. Demir fiyatlarına bugün zam geldi, fiyatlar resmen fırladı. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? İnşaat demir fiyatları kaç TL? 25 Mayıs 2023 demir fiyat listesi. 

İnşaat demir fiyatlarına dev indirim geldi! İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Bu hafta içinde peş peşe gelen zamlardan sonra demir fiyatları düştü. İnce ve kalın demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Aralık 2022 demir fiyat listesi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır gündemden düşmüyor. Birçok ihaleye çıkılan pistin inşaatı henüz tamamlanamadı. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Antalya'da inşaat yasağının başlama tarihi ertelendi!

Antalya'ta her sene 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağı bu sene 15 Haziran'a kadar uzatıldı. Sivil toplum örgütleri koronavirüs salgını döneminde inşaat yasağının ertelenmesine tepki gösterdi...

Avenue İstanbul Gül İnşaat Evleri ne zaman teslim?

Toplam 436 daireden meydana gelen Avenue İstanbul projesi İstanbul'un Avrupa yakasında Büyükçekmece'ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa ediliyor. Peki Avenue İstanbul Gül İnşaat Evleri ne zaman teslim?

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gül İnşaat Seyrantepe ne zaman teslim?

Toplam 655 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen Gül İnşaat Seyrantepe projesi 750 daire ve 12 dükkandan meydana geliyor. Peki Gül İnşaat Seyrantepe ne zaman teslim?

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor Haberi

İnşaat yasağı ne zaman kalkıyor

Gelişen inşaat sektöründe, özellikle yazlık bölgelerdeki boş arsalar da bir bir dolmaya başlıyor. Ancak buralarda yapılacak inşaatlar için yaz aylarında yasak uygulanıyor.


Yaz aylarında uygulanan bu inşaat yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında turistik bölgelerde getiriliyor. 


İnşaatı tamamen durdurmak amaçlı olmayan inşaat yasağı yakın çevresinde konaklama yapılan inşaatlarda ve uygun görülen mahallelerde gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi kötü etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerini geçici süreliğine durduruyor.


İnşaat Yasağı hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı genelge yayımlıyor. Bu genelge kapsamında yasağın ne zaman başladığı ve bittiğine dair bilgilere yer veriliyor. 


Peki, inşaat yasağı ne zaman kalkıyor?

İnşaat yasağı turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında uygulanıyor. Buna göre inşaat...