22 / 05 / 2024

inşaata başlarken neler yapılır

inşaata başlarken neler yapılır

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Kiracı hakları için nereye başvurulur?

Kiracı haklarının neler olduğu tüm kiracıların bilmesi gereken bir konudur. Kiralanan mülk hakkında bir sorun olursa, kiracı hakları için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Yapı ruhsatı nedir, neden gereklidir? Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı ruhsatı bir inşaata başlarken olması gereken ilk belgedir. Bu ruhsat yapının kanun ile belirlenmiş niteliklerde olduğunu ve kanunlara uygun olduğunu ifade eder. Peki, yapı ruhsatı neden gereklidir, nasıl alınır? Yapı ruhsatı alınmazsa ne olur? İşte ayrıntılar…

Soner Çetin: Projeye aykırı inşaata izin vermem!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 6.9 büyüklüğündeki İzmir depremi nedeniyle inşaatların projeye uygun yapılmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koyduğundan bahsederek, ''Projeye aykırı inşaata izin vermem” diye konuştu.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da ele geçirdikleri alanda inşaata başladı!

Yahudi yerleşimcilerin işgal altında olan Batı Şeria’nın güneyinde Filistinlilere ait araziye el koyarak, üzerine yerleşim yeri inşa etmeye başladığı bildirildi.

Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Arnavutköy İlçe sınırlarından da geçecek olan Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın sondaj çalışmaları tamamlanıyor. Arnavutköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 4 aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi.

İnşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmeli!

2017’nin ortalarına gelindiği halde hala ekonominin bir kıskaçta olduğunu kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, sıcak paraya, varlık satışına ve inşaata dayanan bir ekonomi politikasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Cem Argun inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor!

Cam kemik hastası 46 yaşındaki Cem Argun, mimari tasarımlara ve inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor. Cem Argun: "İnşaat firmalarının teslim projeleri öncesi sergilerinde benim de fotoğraflarım yer alıyor. Bu benim için güzel bir başarı" dedi.

Galatasaray, Hasnun Galip'teki binasında yeni inşaata başlayacak!

Kulübün kasasından 1 kuruş harcamadan 15 bin kişilik spor salonu yapacaklarını söyleyen Özbek, "Hasnun Galip'teki binamızı tarihi eser olma özelliğinden çıkarttık ve buradaki binaya da yeni inşaata başlayacağız" dedi.

Mersin Erdemli yeni idare binası inşaatı başlıyor!

Mahmut Yılmaz, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan yeni idare binası ve Yangın Acil Durum Üniteleri'nin yapımı konusunda olur alındığını, en yakın zamanda ihaleye çıkarak inşaata başlayacaklarını bildirdi.

İzmir Menemen OSB'de 6 fabrikanın inşaatı başlayacak!

Altyapı yatırımlarının devam ettiği İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları da sürüyor. Bu yıl içerisinde 6 yatırımcının daha inşaata başlaması bekleniyor.

inşaata başlarken neler yapılır Haberi

inşaata başlarken neler yapılır

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

İnşaat sektöründeki büyümeyle birlikte ev alacaklar için alternatifler çoğalsa da arsa üzerine ev yapmak hala oldukça cazip geliyor. Kuşkusuz hazır eve göre en büyük avantajı, kişiye A'dan Z'ye istediği gibi bir eve sahip olma olanağı sağlaması.


Arsasını müteahhite kat karşılığı vermek yerine üzerinde kendi imkanlarıyla ev yapmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Özellikle maddi gücü yetersiz olanlar için de oldukça iyi bir alternatif. Çünkü çoğu kişi için hazır ev almak yerine arsası üzerine parası oldukça ev yapmak daha ekonomik olabiliyor. 


Avantajları böyle ama arsa üzerine ev yapmak sanıldığı kadar kolay olmuyor.  Bunun için oldukça zahmetli ve yoğun bir mesaiyi göze almanız gerekiyor. Tabii her işte olduğu gibi bilmeniz gereken pek çok nokta bulunuyor. Peki, inşaat yapmak için...