01 / 08 / 2024

inşaata olan güven artıyor

inşaata olan güven artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, mayısta 100,41 olan hizmet sektörü güven endeksi, haziranda 99,04'e geriledi.

Gürsel Tekin'den Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik askeri alandaki inşaata tepki: Derhal son verilmeli!

CHP’li Gürsel Tekin, 2. Abdülhamit tarafından yaptırılan İstanbul Beşiktaş'taki Orhaniye Kışlası’nda devam eden inşaata tepki göstererek “Beton lobisi, imar çeteleri tüm hızıyla iş başında” şeklinde konuştu. İşte detaylar...

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Thodex soruşturmasında tutuklanan Serap ve Güven Özer kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı!

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen Faruk Fatih Özer'in ağabeyi Güven Özer ile kardeşi Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 6 şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı. 

Thodex'in ortağı Güven Özer İstanbul’da yakalandı!

Türkiye'de 400 bine yakın kişinin dolandırılmasıyla gündeme gelen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 7,2 azaldı ve 73,3 değerini aldı.

İnşaat sektörü güven endeksi 73.3 oldu!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi aralık ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 9,2, perakende ticaret sektöründe  yüzde 7,8 ve inşaat sektöründe yüzde 7,2 geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da yüzde 5,7 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,7 azaldı ve 79 oldu. 

İnşaat sektörü güven endeksi Ekim'de yüzde 0,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 artarak 83,8 değerini aldı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 arttı!

Güven endeksi Ekim ayında geçen aya göre hizmet sektöründe yüzde 6,4, perakende ticarette yüzde 1,7 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 arttı.

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü!

Eylül 2020'ye ilişkin ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü.

İnşaat sektörü güven endeksi 83,3 oldu!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya bakıldığında; hizmet sektöründe yüzde 6,4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,5 ve inşaat sektöründe yüzde 2,0 düştü.

inşaata olan güven artıyor Haberi

inşaata olan güven artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, mayısta 100,41 olan hizmet sektörü güven endeksi, haziranda 99,04'e geriledi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talebin azaldığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde de bu talebin gerileyeceğini öngören girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini değerlendiren girişim yöneticisi sayısı da yükseldi. 


Hizmet sektöründe geçen aya göre hizmetlere olan talep endeksi yüzde 1 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 2,9 azalırken, iş durumu endeksi ise yüzde 0,1 arttı.


- Perakende güven endeksi-


Bu ayda mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,6 artarak 104,12 değerine çıktı.


Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık...