18 / 05 / 2024

İnşaatçıların 2014 umudu ve çekinceleri

İnşaatçıların 2014 umudu ve çekinceleri

Gayrimenkule yönelen yerli alıcıların kredi kullanım oranı düştü. Yüzde 55 Özkaynak, yüzde 30 kredili alıma dönülüyor. Ancak orta vadede yerli alıcı her zaman canlı olacak...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde 50 adet iş yeri yaptırılacak!

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde 50 adet iş yeri yapımı içi ihale gerçekleştiriyor.

Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri yaptırılacak!

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri yapım işi ihalesi düzenliyor.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde 50 adet iş yeri yaptırılacak!

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesine ait 50 adet işyeri yapım işi ihale ediyor.

Antalya Korkutelili inşaatçılar iş yeri denetiminde!

Antalya Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ülkü, ilçede bulunan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

İnşaatçılar Derneği İzmir için harekete geçti!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında ilde kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanan İnşaatçılar Derneği, önceki gün toplantı düzenledi. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneğinden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi değerlendirmesi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

İnşaatçıların 2014 umudu ve çekinceleri Haberi

İnşaatçıların 2014 umudu ve çekinceleri

Ekonomik canlılık açısından önem taşıyan sektör olan inşaata, 2014'e nasıl baktıklarını sekörün iki önemli oyuncusu Ağaoğlu İnşaat'tan Hasan Ravalı ve Yeşil İnşaat'tan Işık Gökkaya ile konuştum. İkisi de sektörde bu yıl durgunluk olmayacağını, ancak iyileştirme yolunda bazı adımlar atılması gerektiğini söylediler. 


Hasan Ravalı'nın değerlendirmeleriyle başlayalım: " Piyasa durdu tabiri bizim firmamız için de, sektörümüz için de söz konusu değil. Son dönemde dövizdeki artış yabancılara yüzde 25 avantaj getirdi. Bu, yabancı alımlarında önemli canlanma sağladı. 

Son iki ayda fiyat avantajı nedeniyle toplu alım yapıyorlar. Bunun devam edeceği düşüncesindeyiz. Fiyatları revize etmemize gerek yok. 


Hammadde girdimiz ağırlıklı olarak yerli. Toplam malzeme içinde ithal sadece yüzde 5 civarında. Bu nedenle şimdilik buna bağlı fiyat artışı düşünmedik. Yüksek enflasyon sürerse üç ay sonra fiyat artıGayrimenkule yönelen...